Απαλλαγή από το τέλος της ΔΕΗ ζητούν οι κάτοικοι της Μαυροπηγής

By on 05/03/2012
ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΓια την Πέμπτη 26 Απριλίου έχει οριστεί η συζήτηση για τον προσδιορισμό τιμής μονάδας απαλλοτρίωσης της Μαυροπηγής στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης, γεγονός που δείχνει πως η διαδικασία της μετεγκατάστασης προχωρά τυπικά όχι όμως και ουσιαστικά.

 

Οι κάτοικοι δεν γνωρίζουν που θα μετεγκατασταθεί ο οικισμός, αφού μετά τις 500 και πλέον υπογραφές που συγκεντρώθηκαν για το παλιό στρατόπεδο Πτολεμαΐδας, απάντηση από τη δημοτική αρχή δεν υπήρξε.

 

Πηγή:kozani.tv 

 

Έτσι οι κάτοικοι αναμένουν την οριστική απάντηση από το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας.
Ένα άλλο σοβαρό θέμα που απασχολεί τη Μαυροπηγή είναι το λεγόμενο «χαράτσι» της ΔΕΗ, αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Τάσο Εμμανουήλ «διεκδικείται η απαλλαγή από το τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για τους κατοίκους της Μαυροπηγής». Σύμφωνα με τον κ. Εμμανουήλ υπάρχουν αυτή τη στιγμή κάτοικοι που εγκατέλειψαν τον οικισμό για λόγους ασφαλείας και αναγκάζονται να πληρώνουν διπλά το τέλος, ενώ με τη διαδικασία απαλλοτρίωσης σε μικρό χρονικό διάστημα ιδιοκτήτης των ακινήτων θα είναι η ΔΕΗ.

 

Ο κ. Εμμανουήλ έκανε άλλη μια φορά λόγο για άμεση ανάγκη μετεγκατάστασης, αφού μετά και την εμφάνιση του ρήγματος, οι ζημιές στα κτίρια, οι πτώσεις τοίχων και αποθηκών είναι καθημερινό φαινόμενο.

 

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησαν οι πρώτοι φιλικοί διακανονισμοί μεταξύ ΔΕΗ και κατοίκων που προβλέπουν την καταβολή προκαταβολής για όσους θέλουν να φύγουν από τα σπίτια τους λόγω, επικινδυνότητας. Ωστόσο, όπως τονίζει ο πρόεδρος της κοινότητας «η ΔΕΗ εκμεταλλεύεται την κατάσταση και την οικονομική συγκυρία και παγιδεύει τους κατοίκους, αφού το προσύμφωνο που υπεγράφη δεν είναι προϊόν συμφωνίας μεταξύ των δικηγόρων που συνεργάστηκαν και ουσιαστικά η επιχείρηση μονομερώς το προωθεί». Μάλιστα, ο κ. Εμμανουήλ καλεί τους πολίτες να συμβουλευτούν δικηγόρο και να αποφύγουν να υπογράψουν το προσύμφωνο.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: