Πρόγραμμα τουριστικής προβολής καταρτίζει ο δήμος Εορδαίας

By on 02/03/2012

 

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣΣτην κατάρτιση ετήσιου προγράμματος τουριστικής προβολής του δήμου προσανατολίζεται ο δήμος Εορδαίας, κατόπιν σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

 

Συγκεκριμένα, με βάση τα λεγόμενα της δημάρχου, Παρασκευής Βρυζίδου, ο δήμος Εορδαίας προχωρά στη δημιουργία γενικού τουριστικού οδηγού του δήμου Εορδαίας, σε έντυπη ή και ηλεκτρονική μορφή, ο οποίος θα είναι δίγλωσσος (στην ελληνική και αγγλική γλώσσα) και θα περιλαμβάνει:

 

Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

 

Γενικές πληροφορίες της περιοχής, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, τους Μακεδονικούς Τάφους της Σπηλιάς και των Πύργων, την παραγωγή Ενέργειας (Λιγνιτικό Κέντρο- Τηλεθέρμανση), την πινακοθήκη, τα παλαιοντολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί στην Πτολεμαΐδα και τον Περδίκκα, τα τοπικά προϊόντα, τις περιοχές φυσικού κάλλους του δήμου, όπως Καστανόδασος, περιπατητικά μονοπάτια κ.α.), καθώς και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στους οικισμούς του δήμου.

 

Ταυτόχρονα προγραμματίζεται η δημιουργία φυλλαδίου για το παλαιοντολογικό Μουσείο της Πτολεμαΐδας (π.χ. τον ελέφαντα του Περδίκκα κ.α.), το οποίο θα είναι επίσης στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, αλλά και η δημιουργία ενημερωτικού εντύπου για τον ενεργειακό- βιομηχανικό τουρισμό, για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

 

Στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής του δήμου προβλέπεται ακόμη ο ανασχεδιασμός ιστοσελίδας για την τουριστική προβολή της περιοχής και όλων των συνδεδεμένων δράσεων, όπως πολιτιστικές εκθέσεις, εκδηλώσεις, πανηγύρια κλπ. παραγωγή διαφημιστικού σποτ (π.χ. ραδιοφωνικού), καθώς και συμμετοχή σε εκθέσεις- σε συνεργασία με τους υπόλοιπους ΟΤΑ της Δυτικής Μακεδονίας- στο εσωτερικό, π.χ. «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ – Θεσσαλονίκη», «Τουριστικό Πανόραμα – Αθήνα» κ.α..

 

Προβλέπεται τέλος η τουριστική προβολή του δήμου Εορδαίας με αφιερώματα σε έντυπα ευρείας κυκλοφορίας που αναφέρονται σε τουριστικούς προορισμούς.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: