Φλώρινα: Στους δρόμους οι φορείς- κλείσιμο των συνόρων στο τελωνείο Νίκης

By on 26/02/2012

ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΝΙΚΗΣΜε κεντρικό σύνθημα «ενώνουμε τις φωνές μας, δε χαρίζουμε το τόπο μας σε κανέναν» οι φορείς της Φλώρινας θα βγουν στο δρόμο την Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί και θα κλείσουν τα σύνορα Ελλάδας- ΠΓΔΜ στο τελωνείο Νίκης διεκδικώντας, όπως ανέφεραν στη τελευταία συνάντηση τους σήμερα το μεσημέρι, όλα όσα ανήκουν ισότιμα στην περιοχή με τους υπόλοιπους Έλληνες.

Πηγή:ΕΡΑ

Όπως ανέφεραν οι φορείς στις ομιλίες τους η Φλώρινα μαραζώνει τόσο από την ανεργία και την οικονομική κρίση όσο και από την αδιαφορία της πολιτείας η οποία έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, εστιάζοντας κυρίως στην υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που πληρώνουν οι κάτοικοι της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας όλους αυτούς τους μήνες που η Φλώρινα πλήττεται από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Με τη μαζική κινητοποίηση όλων, τόνισαν ακόμα, η Φλώρινα θα στείλει ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα στη κυβέρνηση ξεκαθαρίζοντας πως οι Φλωρινιώτες δε θα ανεχτούν άλλο την υποβάθμιση της περιοχής όπου η ανεργία είναι στο μέγιστο, η σιδηροδρομική σύνδεση έχει διακοπεί και η οικονομική «αιμορραγία» στη γείτονα χώρα έχει προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων της περιοχής με αποτέλεσμα η μία να κλείνει μετά την άλλη.

«Σήμερα είμαστε όλοι ενωμένοι» υπογράμμισαν ακόμα «διεκδικούμε και απαιτούμε αυτά που μας στέρησαν. Δεν θα επιτρέψουμε άλλο την υποβάθμιση της περιοχής μας ούτε με την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, ούτε με την υποβάθμιση της Παιδείας με το κλείσιμο τμημάτων του ΤΕΙ και του ΑΕΙ, ούτε με την υποβάθμιση της Υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Θα μας βρουν απέναντι τους».

One Comment

  1. τοξοτινα

    26/02/2012 at 12:50

    και μεις μαζί σας είμαστε!!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: