Δυτική Μακεδονία: Έρχονται νέες (;) συγχωνεύσεις σχολείων

By on 03/02/2012
ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑΤο θέμα των νέων, σε μικρότερη βάση, συγχωνεύσεων σχολείων και στη Δυτική Μακεδονία ήρθε να ανοίξει το σχετικό έγγραφο που απέστειλε, με ημερομηνία 30 Ιανουαρίου, στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η υφυπουργός Έυη Χριστοφιλοπούλου, προκαλώντας εύλογη ανησυχία σε τοπικές κοινωνίας, αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα και της περιφέρειας μας.

 

Πηγή:prlogos.gr

 

Ωστόσο, καθησυχαστική, για την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης τουλάχιστον, εμφανίζεται η διευθύντρια της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Έλενα Ζυγούρη, η οποία ανέφερε πως «τα πράγματα θα παραμείνουν ως έχουν με εξαίρεση κάποια σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (μονοθέσια, διθέσια) τα οποία από μόνα τους ζήτησαν φέτος να συνενωθούν με μεγαλύτερα σχολεία, όπως για παράδειγμα στη Φλώρινα το σχολείο της Παλαίστρας και στην Κοζάνη το σχολείο της Μαυροπηγής».

 

Ωστόσο, , ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κοζάνης Χάρης Καλημέρης τόνισε πως η Ένωση θα ζητήσει από τη διευθύντρια της Π.Ε. να δεσμευτεί και γραπτώς πως δεν θα υπάρξουν νέες συγχωνεύσεις, σημειώνοντας πως υπάρχει ανησυχία για τα γυμνάσια Τρανοβάλτου, Άνω Κώμης και Εράτυρας. Και αυτό διότι, σύμφωνα με τον κ. Καλημέρη, στην περυσινή απόφαση, με την οποία ανακλήθηκαν οι αρχικές συγχωνεύσεις, αναγράφεται πως αυτό θα ισχύσει για τη σχολική περίοδο που διανύουμε και δεν αναφέρεται και η περίοδος 2012-2013!

 

Επίσης, η ΕΛΜΕ Κοζάνης διερωτάται τι θα συμβεί με την απόφαση που προέβλεπε…την ίδρυση νέου λυκείου στην Άνω Κώμη, που είχε προκαλέσει πολύ μεγάλες αντιδράσεις και είχε επίσης αποσυρθεί. Όπως συμπληρώνει ο Χάρης Καλημέρης, δεν τίθεται κάποιο θέμα για το Λύκειο Τσοτυλίου, καθώς έχει συγχωνευτεί με το Γυμνάσιο και δεν πηγαίνει Νεάπολη, ενώ ο ίδιος διερωτάται εάν αληθεύουν και οι πληροφορίες για κλείσιμο του Διαπολιτισμικού Σχολείου Πενταλόφου και η μεταφορά του στο Τσοτύλι.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: