Ξεκίνησε η διαβούλευση της Κομισιόν για πωλήσεις μονάδων της ΔΕΗ

By on 26/01/2012
ΔΕΗΣε όλους ενδιαφερόμενους έχει φτάσει σύμφωνα με πληροφορίες το e-mail της Κομισιόν, με το οποίο ξεκινά η διαβούλευση επί των προτάσεων για την περίφημη υπόθεση καταδίκης της ΔΕΗ για το μονοπώλιο στους λιγνίτες.

 

Στο e-mail με την πρόταση για άνοιγμα της αγοράς, επί της οποίας καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τα σχόλιά τους, περιλαμβάνεται ο κατάλογος με τις μονάδες που τίθενται προς πώληση και ειδικότερα  οι μονάδες του Αμύνταιου, της Φλώρινας και μία μονάδα της Μεγαλόπολης, ενώ παράλληλα δίνονται προς ενοικίαση με τη μέθοδο των drawing rights οι μονάδες της Καρδιάς.

 

Πηγή:capital.gr

 

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην Κομισιόν.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι μονάδες που έχουν επιλεγεί στο Αμύνταιο έχουν ισχύ 600MW (300+300MW), στη Μεγαλόπολη (300MW) και στη Μελίτη Φλώρινας 330MW. Δηλαδή σε διαδικασία πώλησης μπαίνει περίπου το 25% της παραγωγικής ισχύος της ΔΕΗ σε λιγνίτες.

 

Πάντως στη διαβούλευση εκτιμάται ότι θα τεθεί εκ νέου το θέμα της πώλησης όχι μόνο των λιγνιτικών αλλά ο συνδυασμός των μονάδων αυτών με υδροηλεκτρικές μονάδες, ώστε και οι ιδιώτες ανταγωνιστές να αποκτήσουν πρόσβαση στο ίδιο καλάθι παραγωγής με τη ΔΕΗ.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: