Αναβλήθηκε η εκλογική διαδικασία στο ΤΕΙ λόγω… κλοπής της κάλπης!

By on 20/01/2012
TEIΜετατέθηκαν για τις 3 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή, οι εκλογές για την ανάδειξη των έξι εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του ΤΕΙ, μετά το πρωτοφανές περιστατικό αρπαγής  της κάλπης  σε ένα από τα εκλογικά τμήματα του ΤΕΙ στην Κοζάνη, το πρωί της Τρίτης, από ομάδα φοιτητών που αντιδρούσαν στο νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως οι ίδιοι επεσήμαναν.

 

Πηγή:prlogos.gr

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής του ΤΕΙ, οι εκλογές δεν επαναλήφθησαν μια ημέρα μετά, όπως ορίζει το καταστατικό (δηλαδή την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου), αλλά θα γίνουν στις 3 Φεβρουαρίου, γεγονός το οποίο προκάλεσε δημόσια ερωτηματικά και ορισμένες αντιδράσεις.

 

Ερωτήματα προκλήθηκαν και για την ίδια τη πράξη, την αρπαγή δηλαδή της κάλπης κατά τη διάρκεια των εκλογών μέσα σε ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα και τις τυχόν ευθύνες που μπορεί να υπάρχουν…Μάλιστα, σε ό,τι αφορά το πρωτοφανές αυτό περιστατικό, η ιστορία έχει ως εξής: Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε κανονικά στις 9 το πρωί της Τρίτης 17 Ιανουαρίου, και περίπου δύο ώρες αργότερα (γύρω στις 11 π.μ.) και σύμφωνα με τις μαρτυρίες, μια ομάδα φοιτητών κυριολεκτικά εισέβαλε στην αίθουσα και άρπαξε την κάλπη και φυσικά τα ψηφοδέλτια τα οποία υπήρχαν εκείνη την ώρα μέσα σε αυτή…

 

Μιλώντας στον «Π.Λ.» ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Χαραλαμπίδης αναφέρθηκε στο γεγονός λέγοντας μάλιστα πως σε ό,τι αφορά την απόφαση να γίνουν οι εκλογές στις 3 Φεβρουαρίου, αυτό ήταν απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής η οποία στηρίχθηκε στο ότι θα υπήρχε μειωμένη προσέλευση των καθηγητών στην εκλογική διαδικασία, αλλά και της διαφαινόμενης επανάληψης των ίδιων φαινομένων.

 

Μάλιστα ο ίδιος επεσήμανε ότι παρόμοια φαινόμενα συνέβησαν και σε άλλα τεχνολογικά ιδρύματα ανά την επικράτεια , όπου διεξάγονταν αντίστοιχες εκλογές. Παράλληλα, απάντησε και στα όσα ακούστηκαν για την μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών, λέγοντας πως είναι θέματα της οργανωτικής επιτροπής.

 

Παράλληλα τόνισε πως στο ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας τίποτα δεν προοιώνιζε το τι θα επακολουθήσει για αυτό και  στόχος είναι να διασφαλιστεί η εκλογική διαδικασία του Φεβρουαρίου. Μάλιστα, προσέθεσε πως οι διαδικασίες πρέπει να είναι ανοιχτές, αφού η διακίνηση των ιδεών πρέπει να είναι ελεύθερη, αφού «η δημοκρατία δεν γνωρίζει προπηλακισμούς», όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: