Καστοριά: Γούνες, μήλα, φασόλια και τουρισμό επιδιώκει να προωθήσει ο δήμος στην Ουκρανία

By on 11/01/2012
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣΓούνες, μήλα και φασόλια επιθυμούν να προωθήσουν στην Ουκρανία οι φορείς της Καστοριάς μέσα από τη συνεργασία τους με τον δήμο του Τερνόπιλ, αντιπροσωπεία του οποίου βρέθηκε στην περιοχή.

 

Ο δήμαρχος και η συνοδεία του πήραν μια «γεύση» από τα παραδοσιακά Ραγκουτσάρια, τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στις αρχές του χρόνου και στάθηκαν η αφορμή για να προβάλλει επιπλέον η δημοτική αρχή το θέμα των τουριστικών δυνατοτήτων της Καστοριάς, με αιχμή του δόρατος το θρησκευτικό τουρισμό.

 

Πηγή:ota.gr

 

«Από την πλευρά της η ουκρανική αντιπροσωπεία ενδιαφέρεται κυρίως για την εμπειρία της πόλης της Καστοριάς από τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκά προγράμματα, δεδομένων των προσπαθειών της χώρας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να υιοθετήσει καλές πρακτικές στους τομείς του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και του τουρισμού» αναφέρει  ο δήμαρχος Καστοριάς, Μανώλης Χατζησυμεωνίδης.

 

Τονίζει, άλλωστε, ότι εδώ και χρόνια η περιοχή του Τερνόπιλ συνεργάζεται με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στους τομείς της διοίκησης και της οικονομίας. Επιπλέον η Ουκρανική πόλη ενδιαφέρεται για την προώθηση στην Ελλάδα τον προϊόντων ξυλείας και αλλαντοποιίας για τα οποία φημίζεται.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: