ΔΕΠΕΠΟΚ:Προτείνει έτοιμες κατοικίες σε ελκυστικές τιμές στη ΖΕΠ στους κατοίκους της Μαυροπηγής

By on 31/12/2011

 

ΖΕΠΠαραχώρηση οικοπέδων και κατασκευή κατοικιών σε ελκυστικές τιμές υπόσχεται η ΔΕΠΕΠΟΚ στους υπό μετεγκατάσταση κατοίκους της Μαυροπηγής.

 

Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Επιχείρησης Ενεργού Πολεοδομίας του δήμου Κοζάνης παρουσίασαν προχτές βράδυ σε δημόσια διαδικασία την πρότασή τους, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που οργάνωσε το τοπικό συμβούλιο.

 

 

Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

Τόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΕΠΟΚ, Κώστας Ισπόγλου, παρουσίασαν τα πλεονεκτήματα του οργανωμένου οικισμού, λέγοντας ότι διαθέτει βασικές υποδομές, όπως δίκτυα ύδρευσης και τηλεθέρμανσης, δρόμους, ενώ επίκειται η κατασκευή σχολείου και βρεφονηπιακού σταθμού.

 

Έκαναν επίσης λόγο για ένα «έξυπνο χωριό», καθώς διαθέτει δίκτυο οπτικών ινών. Οι δύο εκπρόσωποι σημείωσαν ότι υπάρχει δυνατότητα για ποιοτικά σπίτια με ανταγωνιστικές τιμές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όσο περισσότεροι είναι οι ενδιαφερόμενοι τόσο πιο ελκυστικές μπορεί να είναι οι τιμές του ετοιμοπαράδοτου σπιτιού με το «κλειδί στο χέρι».

 

Βεβαίως έγινε σαφές ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι οι δημότες της Μαυροπηγής στη ΖΕΠ, στην υποθετική περίπτωση που εκδήλωναν άπαντες ενδιαφέρον. Το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι μπορεί να διατεθούν έως 150 οικόπεδα και να κατασκευαστούν αντίστοιχα σπίτια με μελέτες που θα αναλάβει η ίδια η δημοτική επιχείρηση. Σ’ αυτή την περίπτωση το κόστος για τους ενδιαφερόμενους θα είναι άκρως ανταγωνιστικό. Υπάρχει συγχρόνως ένα όριο «προς τα κάτω» για να είναι η πρόταση ελκυστική. Δηλαδή εάν οι ενδιαφερόμενοι είναι τουλάχιστον άνω των 22 – 30, ενώ στην περίπτωση μεμονωμένων ενδιαφερομένων τα κόστη θα είναι μεγαλύτερα.

 

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θ. Θεοδωρίδης, δήλωσε σχετικά: «Εμείς θέλουμε να δώσουμε συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα και όσοι είναι από τη Μαυροπηγή, 10, 20 ή 30 άτομα, να κάνουν έναν οικισμό Μαυροπηγής. Μπορούμε να κατασκευάσουμε διαμερίσματα όπως τα θέλει ο πελάτης και να τα παραδώσουμε με το κλειδί στο χέρι, σε τιμές χαμηλές. Βεβαίως, δεν ξέρω πόσοι θα είναι εν τέλει οι ενδιαφερόμενοι, αλλά δυνατότητα για όλους δεν νομίζω ότι έχουμε». Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι «οι κάτοικοι μπορούν να αγοράσουν το οικόπεδο κι’ εμείς θα τους κτίσουμε ένα σπίτι, όπως αυτοί το θέλουν, με μία προμελέτη που θα κάνουμε».

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΕΠΟΚ Κ. Ισπόγλου, σημείωσε ότι «η πρότασή μας είναι ότι εμείς ως ΔΕΠΕΠΟΚ διαθέτουμε μία εναλλακτική λύση στους κατοίκους της Μαυροπηγής, στο πρόβλημα που έχουν σήμερα να μετακομίσουν. Η πρότασή μας επικεντρώνεται στο γεγονός ότι εμείς ως εταιρία διαθέτουμε οικόπεδα τα οποία μπορούν να ανοικοδομηδούν και να προσφέρουμε σε σύντομο χρόνο έτοιμη κατοικία σε όσους κατοίκους θα ενδιαφερθούν. Με λίγα λόγια μπορούμε για λογαριασμό τους, εφ’ όσον υπάρχει ένας ικανός αριθμός ενδιαφερομένων να χτίσουμε σπίτια, τα οποία στη συνέχεια μπορούμε να τους τα πουλήσουμε σε τιμές οι οποίες εκ των πραγμάτων μπορούν να διαμορφωθούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

 

Σχετικά με την όλη διαδικασία ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, Τάσος Εμμανουήλ, υπογράμμισε: «Από τη θέση που έχουμε μέλημά μας είναι ο οικισμός κατά το δυνατόν να είναι ενιαίος και ακέραιος. Αυτό που θέλουμε είναι ο οικισμός να διατηρηθεί, να υπάρχει Μαυροπηγή και αύριο.

 

Από κει και πέρα, κανένας φορέας ούτε εμείς σαν τοπικό συμβούλιο, ούτε το δημοτικό συμβούλιο, ούτε κανείς άλλος μπορεί να επιβάλλει στον κάθε ιδιοκτήτη τον τρόπο που θα διαχειριστεί την αποζημίωση που θα πάρει από την απαλλοτρίωση της περιουσίας τους.

 

Επειδή ήδη είχε κατατεθεί μία πρόταση και υπήρχε η βούληση από τη ΔΕΠΕΠΟΚ να υποβάλλει την πρότασή της, κρίναμε ότι αυτή η διαδικασία ενημέρωσης να γίνει δημόσια».

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: