Κοζάνη: Άνοιξε στο ένα ρεύμα η Εγνατία- Παραμένουν εγκλωβισμένοι

By on 23/12/2011
EΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣΜε δυσκολία και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα προς την Θεσσαλονίκη μεταξύ των Α/Κ Καλαμιάς και Α/Κ Κοίλων, ενώ κλειστό παραμένει το ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Γρεβενά και τα Ιωάννινα.

 

Πηγή:ΕΡΑ

 

Απαγορεύτηκε επίσης χθες το βράδυ η κυκλοφορία των οχημάτων βάρους άνω των 3,5 τόνων από το Κλειδί Ημαθίας προς την Περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.

 

Εν τω μεταξύ περισσότερα από 400 άτομα, οδηγοί και επιβάτες οχημάτων που κινούνταν στην Εγνατία οδό, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία προκειμένου να διανυκτερεύσουν σε καταλύματα της περιοχής. Για τον λόγο αυτό άνοιξαν σχολεία της περιοχής για να τους φιλοξενήσουν, ενώ τα ξενοδοχεία στην πόλη της Κοζάνης γεμίσαν.

 

Ειδικότερα σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη τουλάχιστον  250 άτομα που επέβαιναν σε οχήματα αλλά και λεωφορεία από τα Ιωάννινα, την Κατερίνη, την Άρτα και την Αλεξανδρούπολη μεταφέρθηκαν στο 2ο και 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης, σαράντα τουλάχιστον άτομα φιλοξενούνται στα ξενοδοχεία της Κοζάνης με τους υπόλοιπους 120 να μεταφέρθηκαν προς την Πτολεμαΐδα.

 

Η κυκλοφορία σε τμήματα των παρακαμπτηρίων οδών Βατερού – Κοζάνης και Κοίλων – Βατερού έχει αποκατασταθεί. Στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Γρεβενών,  πλησίον του Α/Κ Καλαμιάς, όπου υπάρχουν ακινητοποιημένα οχήματα, η κυκλοφορία δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη. Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα υπάρχουν στην περιοχή του αεροδρόμιου όπου έχουν μαζευτεί όγκοι χιονιού, ενώ και στην επαρχιακή οδό Αιανής –Κοζάνης έχουν εγκλωβιστεί οχήματα με οδηγούς. Η συγκοινωνία σε όλο το υπόλοιπο Εθνικό & Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: