“Θωρακίζεται” ο οικισμός Φιλιππαίων της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών από κατολισθητικά φαινόμενα

By on 20/12/2011
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΚΗΣΜε την υλοποίηση έργου πλημμυρικής προστασίας και αντιμετώπισης των κατολισθήσεων, ολοκληρώνεται η θωράκιση του οικισμού Φιλιππαίων της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών απέναντι στα προβλήματα που παρατηρούνται από τα γεωφυσικά φαινόμενα.

Την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας-Θράκης», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης  Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής.

Πρόκειται για το έργο “Κατασκευή αποστραγγιστικών έργων για την αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων εντός του οικισμού της κοινότητας Φιλιππαίων του Νομού Γρεβενών’’.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.800.000,00 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς πόρους.

Με το συγκεκριμένο έργο προλαμβάνεται ο κίνδυνος να υποστούν ζημιές οι υποδομές και οι περιουσίες αγροτικών και τουριστικών οικονομικών πόρων από τυχόν καταστροφές στη γη, τις εγκαταστάσεις ή το οδικό δίκτυο και ελαχιστοποιείται η πιθανότητα να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, να μειωθεί η αγοραστική αξία της γης και να υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα του νερού του υπόγειου υδροφορέα.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: