Έτοιμα τα χιονοδρομικά να υποδεχτούν τους λάτρεις του χιονιού

By on 20/12/2011

ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΤα πρώτα χιόνια αναμένεται να τονώσουν την κίνηση στους τουριστικούς προορισμούς της Δυτικής Μακεδονίας ενόψει Χριστουγέννων

Με τα πρώτα χιόνια άνθισαν τα χαμόγελα στα πρόσωπα των επιχειρηματιών στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, οι οποίοι προσδοκούν πλέον στην αύξηση της τουριστικής κίνησης ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, σε Φλώρινα, Καστοριά και Γρεβενά.

Πηγή:e-ptolemeos.gr

Στο μεταξύ, στα δύο χιονοδρομικά Κέντρα της Βασιλίτσας και της Βίγλας Πισοδερίου οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί και δε μένει παρά να βάλει την επαρκή ποσότητα χιονιού, ώστε να υποδεχτούν τους χιλιάδες λάτρεις του σκι και να λειτουργήσουν.

Μάλιστα, στο Πισοδέρι, όπου χτες το πρωί ήδη είχε περί τα 15 εκατοστά χιόνι, άρχισε να λειτουργεί ένα μικρό συρόμενο λιφτ για τους περισσότερο ανυπόμονους. Επειδή η ποσότητα χιονιού χτες ήταν ανεπαρκής, οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου δημιούργησαν τεχνητή χιονόπτωση, καθιστώντας έτσι δυνατή τη λειτουργία, έστω της μιας πίστας. Το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου, ήταν το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή, που λειτούργησε από χτες, με το λιγοστό φυσικό χιόνι, σε συνδυασμό με την τεχνητή χιονόπτωση.

Πάντως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του χιονοδρομικού Τάσσο Τόττη, «με το νέο κύμα χιονιού που περιμένουμε από την Τετάρτη, ευελπιστώ ότι δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις για πλήρη λειτουργία από τις παραμονές Χριστουγέννων. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου, θα ξεκινήσει κανονικά τη λειτουργία του από παραμονές Χριστουγέννων, Παρασκευή ή το Σάββατο.

Η λειτουργία θα συνεχιστεί κανονικά ολόκληρη την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ευελπιστώντας να έχουμε μία καλή χρονιά ολόκληρη τη διάρκεια του χειμώνα.

Συγχρόνως, πανέτοιμο να λειτουργήσει πριν από τα Χριστούγεννα είναι και το Χιονοδρομικό της Βασιλίτσας. Το μεγάλο ατού του χιονοδρομικού των Γρεβενών , είναι ότι η περιοχή της Δυτικής Πίνδου, κρατάει το χιόνι, όσο καμία άλλη περιοχή της χώρας.

Στο μεταξύ, το πρώτο χιόνι που ήρθε μαζί με την εβδομάδα που φέρνει τα Χριστούγεννα, αναμένεται να αναθερμάνει την μέχρι τώρα «παγωμένη» τουριστική κίνηση στις ορεινές περιοχές της Φλώρινας, της Καστοριάς και των Γρεβενών. Μέχρι τώρα η περιοχή δεν κινήθηκε τουριστικά, ενώ για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, οι κρατήσεις ανέρχονται περίπου στο 50% στους ξενώνες της περιοχής.

Από τη στιγμή όμως που το υπέροχο φυσικό τοπίο ντύθηκε στ’ άσπρα, οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων προσδοκούν να γεμίσουν η τουλάχιστο να φτάσει η πληρότητα των ξενώνων στο 90%. Η τιμή ενός δίκλινου κυμάινεται στα 50 – 60 ευρώ με πρωινό.

Βεβαίως, να σημειωθεί ότι ενόψει Χριστουγέννων, η πόλη της Φλώρινας έχει ήδη μία μεγαλύτερη πληρότητα, καθώς τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου, αναβιώνει φέτος, όπως κάθε χρόνο το φαντασμαγορικό έθιμο των Φωτιών της Φλώρινας, σε όλη την πόλη και στα δημοτικά διαμερίσματα.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: