Διαμαρτυρία για το λουκέτο στα γραφεία της Εργατικής Εστίας σε Πτολεμαΐδα – Κοζάνη

By on 20/12/2011
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑΛουκέτο έβαλαν από αρχές Δεκέμβρη τα γραφεία της Εργατικής Εστίας σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, καθώς αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης και η τελευταία υπάλληλος που στελέχωνε την υπηρεσία στο νομό Κοζάνης!

 

Τη διαμαρτυρία του για το πρόβλημα που δημιουργείται πλέον για τους δικαιούχους του οργανισμού εκφράζει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας- Εορδαίας, Αναστάσιος Τσιλφίδης.

 

Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

Eπισημαίνει ότι το Εργατικό Κέντρο διαμαρτυρήθηκε εγγράφως στη διοίκηση του οργανισμού για το πρόβλημα που δημιουργείται από την αναστολή λειτουργίας του γραφείου στην περιοχή, αλλά και για το γεγονός ότι δεν λήφθηκε κανένα μέτρο για τη στελέχωσή του τα προηγούμενα χρόνια, παρά το γεγονός ότι από καιρό είχε κρούσει καμπανάκι κινδύνου για τη λειτουργία του οργανισμού στην περιοχή μας.
Υπενθύμισε ότι το πρόβλημα οξύνθηκε σταδιακά, καθώς τα προηγούμενα χρόνια αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης όλοι οι υπάλληλοι με τις οποίες στελεχωνόταν τα γραφεία του οργανισμού στην Πτολεμαΐδα και τα τελευταία 3-4 χρόνια το γραφείο λειτουργούσε μερικώς με την μετακίνηση της προϊσταμένης της Εργατικής Εστίας Ν. Κοζάνης (της μοναδικής υπαλλήλου που είχε απομείνει) κάποιες ημέρες στο γραφείο της Πτολεμαΐδας και τη συνδρομή κάποιας συμβασιούχου υπαλλήλου- της οποίας η σύμβαση έληξε από καιρό, καθώς και με τη συνδρομή της γραμματείας του ίδιου του Εργατικού Κέντρου.

 

«Αυτή τη στιγμή τα γραφεία της Εργατικής Εστίας είναι κλειστά, καθώς ο οργανισμός έστειλε υπάλληλο από την Αθήνα που σφράγισε τα γραφεία του οργανισμού σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη αφού διενήργησε προηγουμένως απογραφή», δήλωσε ο κ. Τσιλφίδης και σημείωσε ότι σε επικοινωνία που είχε εξάλλου με την πρόεδρο της Εργατικής Εστίας, Βασιλική Τσιμπίδα, του δήλωσε ότι «ούτε η ίδια γνωρίζει τι θα συμβεί από το νέο έτος, διότι λόγω τρόικας απαγορεύονται ως γνωστόν οι προσλήψεις, ενώ ανέφερε κάτι ότι μελετάται κάποιος σχεδιασμός για συγχώνευση της Εργατικής Εστίας με τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)».

 

Η διοίκηση του ΕΚΠ πάντως στην έγγραφη διαμαρτυρία της κάλεσε τη διοίκηση του οργανισμού της Εργατικής Εστίας να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να λυθεί το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, αφού η αποχώρηση και της τελευταίας υπαλλήλου του οργανισμού έβαλε λουκέτο στα γραφεία του στην περιοχή, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν πλέον οι χιλιάδες δικαιούχοι του.

 

Ο κ. Τσιλφίδης ανέφερε ακόμη ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία απάντηση από τη διοίκηση της Εργατικής Εστίας για το τι μέλλει γενέσθαι με την απογραφή των δικαιούχων του οργανισμού στην Εορδαία, με αποτέλεσμα η όλη η υπόθεση να είναι στον «αέρα».

 

Εξέφρασε ωστόσο την άποψη ότι ίσως συμβεί ό,τι έγινε και πέρσι σε γειτονικές πόλεις, όπως για παράδειγμα στη Φλώρινα και την Καστοριά, όπου λόγω έλλειψης προσωπικού ο οργανισμός έστειλε προσωπικό από την Αθήνα για την απογραφή, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανατεθεί η διενέργεια της απογραφής στα Εργατικά Κέντρα, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια στην Εορδαία που η γραμματεία του ΕΚΠ βοηθούσε στο έργο της την μοναδική υπάλληλο, την προϊσταμένη του οργανισμού στο Ν. Κοζάνης Βίκυ Κουτσοσίμου- Τσιαΐρη.

 

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη διαμαρτυρία στη διοίκηση της Εργατικής Εστίας έκανε και το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης μετά την κοινοποίηση του λουκέτου του οργανισμού στο νομό μας.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: