Τέλη επανασύνδεσης με την Τηλεθέρμανση καθιερώνει η ΔΕΤΗΠ

By on 17/12/2011

 

ΔΕΤΗΠΧωρίς τηλεθέρμανση παραμένουν 31 οικοδομές, ενώ οφειλές προς την επιχείρηση έχουν 15 σχολεία της πόλης

 

Την επιβολή τέλους επανασύνδεσης της τηλεθέρμανσης στους καταναλωτές που έχει κοπεί η σύνδεσή τους, λόγω μη εξόφλησης των οφειλών τους, αποφάσισε η διοίκηση τη Δημοτική Επιχείρησηw Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ), στην τελευταία συνεδρίασή της, μέτρο που θα τεθεί σε ισχύ από την επόμενη θερμική περίοδο (φθινόπωρο του 2012).

 

Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

Συγκεκριμένα, το τέλος επανασύνδεσης της τηλεθέρμανσης ορίστηκε με πρόταση του προέδρου της επιχείρησης Νίκου Κουσίδη στο ποσό των 50 ευρώ, παρά το γεγονός ότι η εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων για την κοστολόγηση υπηρεσιών διακοπής και επανασύνδεσης τηλεθέρμανσης υπαγόρευε την επιβολή τέλους προσαύξησης από 1 Αυγούστου κάθε έτους να ανέρχεται στο 1% της οφειλής ανά μήνα καθυστέρησης, έτσι ώστε να αποτρέπονται οι καταναλωτές να αφήνουν ληξιπρόθεσμες οφειλές (πρόταση η οποία όμως απορρίφθηκε από το Δ.Σ.), καθώς και την επιβολή τέλους επανασύνδεσης 2% επί της ληξιπρόθεσμης οφειλής, η οποία ωστόσο μετά από την παρέμβαση του προέδρου διαμορφώθηκε στα 50 ευρώ.

Σημειώνεται ότι με βάση την υπηρεσιακή εισήγηση το κόστος υπηρεσιών διακοπής και επανασύνδεσης των οικοδομών που οφείλουν λογαριασμούς θερμικής ενέργειας ανέρχεται στο ποσό ων 60 ευρώ ανά οικοδομή.

 

Στο μεταξύ, χωρίς τηλεθέρμανση βρίσκονται παραμονές Χριστουγέννων 31 οικοδομές στην πόλη της Πτολεμαΐδας, καθώς η επιχείρηση έχει κόψει τις συνδέσεις με το δίκτυό της λόγω μη εξόφλησης οφειλών των ενοίκων των εν λόγω οικοδομών.
Πρόκειται για οικοδομές οι ένοικοι ή διαχειριστές των οποίων δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα για να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς την επιχείρηση από την προηγούμενη καταναλωτική χρονιά (έως και τον Μάιο του 2011), αν και σε κάποιες περιπτώσεις πρόκειται για οικοδομές που είτε δεν υπάρχουν πλέον (μονοκατοικίες που έχουν γκρεμιστεί) είτε οι ένοικοί τους έχουν στραφεί σε άλλες μορφές θέρμανσης (π.χ. ρεύμα), με αποτέλεσμα να αναζητείται η είσπραξη οφειλής ύψους 41.000 ευρώ.

 

Την ίδια ώρα 15 σχολεία της πόλης της Πτολεμαΐδας έχουν οφειλές προς τη ΔΕΤΗΠ συνολικού ύψους 111.000 ευρώ, καθώς τα 10 από τα σχολεία αυτά δεν έχουν εξοφλήσει την καταναλωτική περίοδο 2010-2011, ενώ τα 5 από τα σχολεία χρωστούν και την κατανάλωση της περιόδου 2009-2010! Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ασπράγκαθος έχει έρθει σε επαφή με την επιχείρηση προκειμένου να γίνει ρύθμιση για την εξόφληση της οφειλής των σχολείων προς την ΔΕΤΗΠ.

 

Αξίζει πάντως να υπενθυμίσουμε ότι όπως αποκάλυψε τον περασμένο Οκτώβριο ο «Π» η λειτουργία της τηλεθέρμανσης στην Πτολεμαΐδα ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου με κομμένες τις συνδέσεις σε 347 οικοδομές που δεν είχαν ξεπληρώσει τους λογαριασμούς για την θερμική παροχή της προηγούμενης περιόδου (μέχρι και τον Μάιο του 2011). Περί τα μέσα Οκτωβρίου που έσφιξε το κρύο οι οικοδομές που δεν είχαν τηλεθέρμανση λόγω μη εξόφλησης λογαριασμών είχαν μειωθεί σε 184, ενώ αυτή τη στιγμή όπως προαναφέρθηκε μόλις 31 οικοδομές παραμένουν χωρίς τηλεθέρμανση, καθώς στο μεταξύ η συντριπτική πλειοψηφία προχώρησε στην αποπληρωμή των οφειλών είτε έκανε ρύθμιση για σταδιακή εξόφληση, με αποτέλεσμα η οφειλή από την κατανάλωση θερμικής ενέργειας προς την επιχείρηση να έχει μειωθεί σε 41.000€ από 292.000 € που ανέρχονταν στα μέσα Οκτωβρίου 2011.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: