Δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας: Ενστάσεις για την αναβολή συζήτησης του θέματος της ΑΕΒΑΛ

By on 14/12/2011
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣΜεγάλη δυσφορία προξένησε η αναβολή συζήτησης του θέματος της ΑΕΒΑΛ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας την περασμένη Παρασκευή, μετά από αίτημα που κατέθεσε με επιστολή του ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και π. δήμαρχος Πτολεμαΐδας, Γρηγόρης Τσιούμαρης.

 

Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

Το θέμα αποσύρθηκε και δεν συζητήθηκε στο Δ.Σ., καθώς, όπως ανέφερε η δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου, ο Γ. Τσιούμαρης ζήτησε με επιστολή του να μην συζητηθεί στην παρούσα φάση, με το επιχείρημα ότι υπάρχουν σε εξέλιξη δικαστικές διαμάχες και δεν πρέπει να βγουν σε αυτή τη φάση πράγματα προς τα έξω, τα οποία πρόκειται να κατατεθούν στο δικαστήριο που έχει οριστεί να γίνει τον ερχόμενο Ιανουάριο.

 

«Δεν γνωρίζουμε ποια στοιχεία μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα του δήμου», ανέφερε η δήμαρχος και ζήτησε την προσωρινή αναβολή συζήτησης του θέματος της ΑΕΒΑΛ, υποσχόμενη ότι θα επανέλθει για συζήτηση σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ., αφού αξιολογηθούν προηγουμένως τα στοιχεία του φακέλου «ΑΕΒΑΛ».

 

Αντιδράσεις εκφράστηκαν από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης για το αίτημα της αναβολής, όπως για παράδειγμα από τον δ.σ. και π. δήμαρχο Σταύρο Φραγκουλίδη ο οποίος έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη να έρθει για συζήτηση το θέμα της ΑΕΒΑΛ, αλλά και από τον δ.σ. Στέλιο Τογρίδη, ο οποίος ανέφερε ότι δεν μπορεί να αναβάλλεται συνεχώς ένα τόσο σοβαρό θέμα, όταν «στην ΑΕΒΑΛ έγινε πλιάτσικο, δεν έμεινε τίποτε, έγινε λεηλασία».

 

Ενστάσεις για την αναβολή συζήτησης του θέματος εκφράστηκαν όμως και από τον δ.σ. της πλειοψηφίας και πρώην δήμαρχο Νίκο Κουσίδη, που ζητά επίσης επίμονα εδώ και καιρό- και με γραπτό αίτημα που έχει καταθέσει στο Δ.Σ., να συζητηθεί το θέμα της ΑΕΒΑΛ, λέγοντας ότι απεναντίας «η συζήτηση του θέματος θα είναι προς το συμφέρον του δήμου».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: