Επίσχεση εργασίας από τους απλήρωτους εργαζόμενους στο Φράγμα του Ιλαρίωνα

By on 13/12/2011
ΦΡΑΓΜΑ ΙΛΑΡΙΩΝΑΣε επιδημία τείνουν να εξελιχθούν τα περιστατικά  μη καταβολής των δεδουλευμένων σε αρκετές περιπτώσεις ιδιωτών στο Νομό Κοζάνης, με αποτέλεσμα τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων που ζητούν τα αυτονόητα.

 

Τις τελευταίες ημέρες, σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται 25 περίπου εργαζόμενοι στο Φράγμα του Ιλαρίωνα, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων πέντε μισθών, προαναγγέλλοντας μάλιστα κινητοποιήσεις και λέγοντας ότι «δεν μπορούν άλλο».

 

Πηγή:Πρωινός Λόγος

 

Στο φράγμα του Ιλαρίωνα εργάζονται περίπου 40 εργαζόμενοι, οι 25 από τους οποίους είναι σε επίσχεση εργασίας γιατί έχουν να πληρωθούν από τον Ιούνιο. Έχουν λάβει μισθό ενός μήνα όπως και το επίδομα αδείας και έχουν να πληρωθούν για πέντε μήνες ακόμη.

 

«Εμείς οι εργαζόμενοι στο φράγμα του Ιλαρίωνα προβήκαμε στην κατάσταση της επίσχεσης εργασίας για τα δεδουλευμένα πέντε μηνών. Κάναμε παρακράτηση χρημάτων από τη ΔΕΗ και θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας παντού όπου χρειαστεί. Θα βγούμε στους δρόμους, σε υπηρεσίες, ενώ θα στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων της Τετάρτης», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Περικλής Μαυροδήμος, πρόεδρος σωματείου Επαγγελματιών Οδηγός Φορτηγών Αυτοκινήτων Κοζάνης και εργαζόμενος στο Φράγμα του Ιλαρίωνα.

 

Να σημειωθεί πως οι εργασίες στο Φράγμα του Ιλαρίωνα γίνονται με ανάδοχο τη ΔΕΗ και κατασκευάστρια εταιρεία την ΑΕΓΕΚ. Για το θέμα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τη ΔΕΗ, αλλά λύση δεν μπόρεσε να βρεθεί. Μάλιστα υπήρξε σχετική πρόταση να καταβληθεί μέρος των δεδουλευμένων όπως και το δώρο των Χριστουγέννων, αλλά οι 25 εργαζόμενοι που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας δεν το δέχτηκαν.

 

«Δεν αντέχουμε άλλο οικονομικό, δεν έχουμε να πληρώσουμε τα χαράτσια. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε ούτε ένα κομμάτι ψωμί, που δεν έχουν να βάλουν πετρέλαιο στα σπίτια τους. Η αδιαφορία είναι μεγάλη. Η κινητοποίησή μας θα είναι πολύ μεγάλη. Θα κλείσουμε την Τετάρτη τα διόδια Πολυμύλου και συλλογικά, όλοι μαζί, θα κάνουμε παραστάσεις διαμαρτυρίας στον Δήμο, στην Περιφέρεια και όπου αλλού χρειαστεί» καταλήγει ο ίδιος.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: