Κλειστή η Εργατική Εστία σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

By on 09/12/2011
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑΚλειστά παραμένουν από την 1η Δεκεμβρίου τα γραφεία της Εργατικής Εστίας στις πόλεις της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, μετά τη υποχρεωτική συνταξιοδότηση στην οποία οδηγήθηκε η μέχρι πρότινος διευθύντρια κα Βασιλική Κουτσοσίμου – Τσαΐρη.

 

Το πρόγραμμα και η λειτουργία των γραφείων που εξυπηρετούσαν χιλιάδες ασφαλισμένους του ΙΚΑ, της ΔΕΗ και άλλων ταμείων στην περιοχή, παραμένει «στον αέρα», ενώ άγνωστο παραμένει πότε –και εάν- η κεντρική υπηρεσία της Εργατικής Εστίας θα μπορέσει να αναπληρώσει τα κενά, ώστε να ανοίξουν και πάλι οι πόρτες τους για το κοινό.

 

Πηγή:Πρωινός Λόγος

 

Όπως είναι γνωστό η Εργατική Εστία στην Κοζάνη αντιμετώπιζε ένα χρόνο τώρα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, αφού είχε απομείνει μόλις με ένα άτομο προσωπικό (την διευθύντρια), η οποία κάλυπτε τις ανάγκες και τη λειτουργία και του γραφείου της Πτολεμαΐδας, «τρέχοντας» κανονικά τα προγράμματα της Εργατικής Εστίας (λ.χ. εκδρομικά προγράμματα, κοινωνικός τουρισμός) και όποιες άλλες ανάγκες υπήρχαν.

 

Με τις αποφάσεις και τους νόμους, ωστόσο, της κυβέρνησης για υποχρεωτική συνταξιοδότηση προσωπικού που έχει κλείσει κάποια ορισμένα χρόνια προϋπηρεσίας και είναι άνω των 55 ετών, η διευθύντρια αναγκάστηκε να αποχωρήσει, συνεπώς τα γραφεία έμειναν μετέωρα!

 

Έντονη αντίδραση για το θέμα έχει εκφράσει και το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, όπως και το αντίστοιχο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, μάλιστα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, Αθανάσιος Τολιόπουλος, επεσήμανε ότι εγγράφως έχει θέσει το θέμα εδώ και πολύ καιρό –και θα το θέσει εκ νέου-, ενώ έχει επικοινωνήσει και με την διευθύντρια του Οργανισμού στην οποία έχει θέσει το ζήτημα και ζήτησε να καλυφθούν άμεσα στα κενά του προσωπικού ώστε να εξυπηρετείται ο κόσμος. «Οι ελάχιστες κοινωνικές παροχές που έχουν απομείνει από την Εργατική Εστία πρέπει να αποδοθούν στον κόσμο».

 

Το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, υλοποιείται κάθε χρόνο περίπου τον μήνα Φεβρουάριο και μέχρι τότε είναι πραγματικά απίθανο να καλυφθούν τα κενά, εκτός και αν υπάρξουν στο μεταξύ εξελίξεις σε επίπεδο συγχωνεύσεων του Οργανισμού της Εργατικής Εστίας με τον ΟΕΚ, κάτι που συζητάται σε κεντρικό επίπεδο.

 

Παρόλα αυτά, η κα Τσαΐρη, δηλώνει πρόθυμη να προσφέρει σε εθελοντικό επίπεδο ώστε να μπορέσει να εξυπηρετηθεί ο κόσμος στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, τουλάχιστον, μιας και στη συγκεκριμένη θέση προσέφερε και εργάστηκε για πολλά χρόνια και αντιλαμβάνεται την ανάγκη και την αγωνία του κόσμου για παροχές ιδιαίτερα δημοφιλείς στο κοινό, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

 

Αυτή τη στιγμή τα γραφεία σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδας παραμένουν κλειδωμένα, μέχρι νεωτέρας…

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: