Νέα διάκριση για το Χιονοδρομικό της Βασιλίτσας

By on 27/11/2011
ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣταθερά μεταξύ των πρώτων προτιμήσεων όσων αγαπούν το σκι και γενικά τα χειμερινά σπόρ συγκαταλέγεται το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας.

 

Αυτό προκύπτει με βάση τα αποτελέσματα του ετήσιου διαγωνισμού της Helexpo, “Philoxenia Tourism Awards 2011” που γίνεται με ψηφοφορία μέσω του διαδικτύου και τα οποία παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο παρουσία των υφυπουργών Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γιώργου Νικητιάδη και κ.Πέτρου Αλιβιζάτου, στα πλαίσια της διοργάνωσης της φετινής 27ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «Philoxenia» στη Θεσσαλονίκη.

 

Πηγή:”Πρωϊνή” Γρεβενών

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του φετινού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, η Βασιλίτσα κατετάγει στη τρίτη θέση, πίσω από τα Χιονοδρομικά Κέντρα Καϊμακτσαλάν της Πέλλας και 3-5 Πηγάδια της Ημαθίας και πάνω από τον Παρνασσό και το Σέλι που συμπλήρωναν την πρώτη πεντάδα.

 

Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που βραβεύεται η Βασιλίτσα. Μάλιστα πέρυσι, το Χιονοδρομικό Κέντρο του Νομού μας και κεντρικός πυλώνας τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής είχε βραβευτεί με το πρώτο βραβείο στον αντίστοιχο ηλεκτρονικό διαγωνισμό.

 

Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα βραβεία έχουν σαν στόχο την ανάδειξη των δημοφιλέστερων προορισμών, τους οποίους επιλέγουν οι Έλληνες ταξιδιώτες, ενώ απονέμονται μετά από ανοικτή, διαδικτυακή ψηφοφορία, που διοργανώνει κάθε χρόνο η HELEXPO.

 

Πάντως και μόνο το γεγονός ότι η Βασιλίτσα συνεχίζει να βρίσκεται μεταξύ των πρώτων Χιονοδρομικών Κέντρων της χώρας στις προτιμήσεις των επισκεπτών, τη στιγμή που υπολείπεται σημαντικά σε υποδομές από άλλα πιο προηγμένα Χιονοδρομικά Κέντρα όπως ο Παρνασσός, το Σέλι κλπ, καταδεικνύει για μία ακόμη φορά τη δυναμική και τις μεγάλες προοπτικές που μπορεί να έχει το στολίδι του Νομού μας.

 

Ταυτόχρονα κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να προχωρήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα απαιτούμενα έργα ανἀπτυξης και εκσυγχρονισμού της Βασιλίτσας έτσι ώστε να αναδειχθούν τα προτερήματά του (μεγάλη διάρκεια και άριστη ποιότητα χιονιού, φυσικές πίστες κλπ).

 

Στα πλαίσια αυτά, οι αποφάσεις που πάρθηκαν στη πρόσφατη συνεδρίαση στην Αθήνα και συγκεκριμένα  στο Υπουργείο Ανάπτυξης,  με τη συμμετοχή της Ειδικής Γραμματέως Ε.Σ.Π.Α. του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Γεωργίας Ζεμπιλιάδου,  και παραγόντων του Νομού Γρεβενών , ασφαλώς και χαρακτηρίζονται θετικές.
Βέβαια απομένει οι αποφάσεις να μετατραπούν και σε πράξεις γιατί και στο παρελθόν δόθηκαν υποσχέσεις οι οποίες δεν τηρήθηκαν ποτέ με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση στη Βασιλίτσα από το 1993.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: