Παραδόθηκε επισήμως το νέο αστυνομικό μέγαρο Κοζάνης- Αρχές Δεκεμβρίου η εγκατάσταση των υπηρεσιών

By on 22/11/2011
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟΠαραδόθηκε επισήμως το νέο αστυνομικό μέγαρο Κοζάνης, το οποίο θα στεγάσει από τις αρχές του Δεκεμβρίου όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες.

 

Tο μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η διοικητική παραλαβή του σύγχρονου κτιρίου, προϋπολογισμού 11 εκ. ευρώ.

 

Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

Στην Επιτροπή Παραλαβής συμμετείχαν και υπόγραψαν ο Ηλίας Τσιώτσιας εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, καθώς και εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρίας και της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου.

 

Μετά τη διοικητική παραλαβή θα ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα, που είναι η προσωρινή παραλαβή σε περίπου ένα εξάμηνο και η οριστική παραλαβή σε ενάμιση έτος. Ωστόσο, όπως διαπίστωσαν όλες οι πλευρές, με τη διοικητική παραλαβή  μπορούν να στεγαστούν πλέον όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες στο νέο αστυνομικό μέγαρο.

 

Η μετακόμιση των αστυνομικών υπηρεσιών θα αρχίσει την επόμενη εβδομάδα και από τις αρχές Δεκεμβρίου, θα γίνει κανονικά η εγκατάσταση των αξιωματικών και αστυνομικών υπαλλήλων στο ολοκαίνουργιο άνετο κτίριο, το οποίο σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην εύρυθμη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών και στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

 

Η βασική εκκρεμότητα που απομένει για τη λειτουργία του αστυνομικού μεγάρου, είναι η μεταφορά και η σύνδεση των τηλεφωνικών γραμμών. Η διαδικασία αυτή εκτιμούν οι αρμόδιοι ότι θα ολοκληρωθεί στις 1-2 Δεκεμβρίου, οπότε την επόμενη μπορεί να γίνει η εγκατάσταση των ενοίκων. Στο μεταξύ, από σήμερα μπαίνει συνεργείο καθαρισμού για την καθαριότητα των χώρων. Σε 4-5 ημέρες που θα χρειαστούν για τον καθαρισμό του κτιρίου, θα αρχίσει η μετακόμιση, ώστε με τη σύνδεση των τηλεφωνικών γραμμών να μεταφερθεί και το προσωπικό.

 

Η στέγαση των υπηρεσιών στο νέο αστυνομικό μέγαρο θα γίνει ως εξής: στο ισόγειο θα στεγαστούν Αστυνομικό Τμήμα, Τροχαία και Τμήμα Μεταγωγών. Στον πρώτο όροφο η Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας. Στο δεύτερο όροφο το Τμήμα Ασφάλειας και η Υπηρεσία Διαβατηρίων. Στον ίδιο όροφο έχουν χωροθετηθεί η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων και η Λέσχη με το κυλικείο. Στο υπόγειο λειτουργεί γκαράζ, σκοπευτήριο και γυμναστήριο. Το γκαράζ του υπογείου μαζί με το υπέργειο – υπαίθριο γκαράζ είναι συνολικής δυναμικότητας 56 θέσεων αυτοκινήτων.

 

Το σοβαρό πρόβλημα που παραμένει ακόμη άλυτο είναι το πάρκινγκ για την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς δεν έχει εξευρεθεί χώρος. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης, Στέργιος Μπαντόλας, ο οποίος παρακολουθεί από τα πρώτα βήματα το μεγάλο έργο, απηύθυνε για άλλη μια φορά έκκληση να παραχωρηθεί τμήμα του απέναντι ανενεργού στρατοπέδου για χώρο στάθμευσης.

 

Το σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο θα απαλλάξει το δημόσιο από ενοίκια 13.000 ευρώ που δαπανώνται μηνιαίως μόνο για τις αστυνομικές υπηρεσίες της πόλης της Κοζάνης. Να σημειωθεί ότι το αστυνομικό προσωπικό που θα στεγάζεται και θα εργάζεται στο νέο αστυνομικό μέγαρο αριθμεί περίπου 230 άτομα.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός του αστυνομικού μεγάρου Κοζάνης ανήλθε στα 11 εκ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε με δανειακή σύμβαση από Τράπεζα. Τη σύμβαση σύναψε η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, η οποία είναι η επιβλέπουσα του έργου. Το αστυνομικό κτίστηκε σε οικόπεδο έξι στρεμμάτων που παραχωρήθηκε το 1998, ενώ στα 5.000 τ.μ. ανέρχεται το εμβαδόν του κτίσματος.

 

Δείτε φωτογραφίες στο forum:

https://www.giapraki.gr/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=56&id=7419&Itemid=243#7419

One Comment

  1. kesarion

    23/11/2011 at 17:48

    Πού βρίσκεται? Διεύθυνση?

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: