Ο Δήμαρχος Κοζάνης σε εκδήλωση του ΤΕΕ: Πλούσια η βιομηχανική κληρονομιά του Δήμου Κοζάνης

By on 21/11/2011
ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΛΟΥΤΑΣΗ παρουσία και ανάδειξη της βιομηχανικής κληρονομιάς ήταν το θέμα  διημερίδας που διοργάνωσε το ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας.

 

Ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, στην παρέμβασή του, τόνισε την σημασία της προστασίας και αξιοποίησης της βιομηχανικής κληρονομιάς και έκανε συγκεκριμένες αναφορές εκτός από την ΔΕΗ, στα μεταλλεία χρωμίτη, τις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ, την βυρσοδεψία, ασβεστοποιία και τα μεταλλεία Ροδιανής.

 

«Η διεθνής εμπειρία» ανέφερε ο κ. Μαλούτας, «δείχνει ότι η ανάδειξη της βιομηχανικής κληρονομιάς, μπορεί και πρέπει να δέσει αρμονικά με το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής, έτσι ώστε να αποτελέσει σοβαρό πόλο ανάπτυξης. Τόνισε δε, ότι υπάρχουν πόλεις, ολόκληρες και περιοχές στη Ευρώπη οι οποίες έχουν στήσει τις οικονομίες τους πάνω στη βιομηχανική κληρονομιά ».

 

Τέλος, τόνισε στον Πρόεδρο κ. Μαυροματίδη ότι το ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας του οποίου έχει την τιμή να είναι και μέλος, με τέτοιες ενέργειες-εκδηλώσεις-έρευνες, σηματοδοτεί τον ενεργό του ρόλο, πάνω στις σύγχρονες αναζητήσεις της χώρας και τοπικών κοινωνιών για το ζητούμενο της εποχής που είναι η ανάπτυξης και οι θέσεις εργασίας.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: