Επίσκεψη του Δημάρχου στο Μουσείο Αιανής:Οι αρχαιότητες της Αιανής άξονας ανάπτυξης

By on 21/11/2011
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΛΟΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΑΝΗΟ Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας επισκέφτηκε το μουσείο Αιανής και συζήτησε με την προϊσταμένη της Λ’ Εφορείας προϊστορικών και κλασσικών αρχαιοτήτων κ Καραμήτρου, το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στην πορεία του ανασκαφικού έργου και τις εκκρεμότητες για την  ολοκλήρωση των έργων,  που θα δώσουν την δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης τουριστικής αξιοποίησης του Μουσείου και των αρχαιολογικών χώρων.

 

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος, κ. Τζέλλος, πιο συγκεκριμένα τέθηκαν τα ζητήματα της επέκτασης του αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής, έργο απαραίτητο για την αποθήκευση όλων των νεότερων ευρημάτων της ανασκαφικής έρευνας σε Αιανή, Μαυροπηγή, Λογγά και αλλού. Καθώς επίσης και η ανακατασκευή των στεγάστρων στην ακρόπολη της Αιανής.

 

Ο κ. Μαλούτας τόνισε για ακόμη μία φορά ότι η Αιανή και οι αρχαιότητες της, καθώς και το σύνολο του πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου μας όλων των επιπέδων, αποτελούν κεντρικό άξονα της εναλλακτικής ανάπτυξης του δήμου μας.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: