Σαφής δέσμευση του Προέδρου της εταιρείας: Δε θα γίνουν απολύσεις στην ΑΝΚΟ

By on 20/11/2011
ΑΝΚΟ‘Δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση στην ΑΝΚΟ, το προσωπικό είναι το μεγάλο κεφάλαιο της εταιρίας’, δήλωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο Κυριάκος Μιχαηλίδης, διαλύοντας έτσι τα σύννεφα που δημιούργησαν οι δηλώσεις του δημάρχου Γρεβενών.

 

Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

Όπως είναι γνωστό, ο Δημοσθένης Κουπτσίδης, αιτιολογώντας τις απολύσεις τριών εργαζομένων στης ΑΝ.ΓΡΕ., επικαλέστηκε μεταξύ άλλων τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή της ΑΝΚΟ, Κυριάκο Μιχαηλίδη και Γιώργο Αμανατίδη, αντιστοίχως, στους οποίους απέδωσε ότι πρόκειται να γίνουν απολύσεις και στην ΑΝΚΟ.

 

Ο «Π» απευθύνθηκε στον πρόεδρο της ΑΝΚΟ και του ζήτησε μία σαφή απάντηση στο ερώτημα αν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στην εταιρία. Ο Κ. Μιχαηλίδης απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση. Στόχος και σκοπός της εταιρίας είναι να μην υπάρξει περικοπή προσωπικού. Αυτό που κάνει η εταιρία είναι μία μεγάλη προσπάθεια να περιορίσει τις δαπάνες και τα λειτουργικά έξοδα και σε καμία περίπτωση να μην προβεί σε μείωση προσωπικού, το οποίο θεωρούμε απαραίτητο. Άλλωστε, το μεγάλο κεφάλαιο της εταιρίας, είναι το προσωπικό της».

 

Την παραπάνω σαφή θέση, που έρχεται να κλείσει το θέμα που ανέκυψε, όπως είπε ο Κ. Μιχαηλίδης, την κοινοποίησε και στο δ.σ. του σωματείου των εργαζομένων, σε συνάντηση που είχε προχτές μαζί του. Όπως ήταν φυσικό, η διαβεβαίωση του προέδρου της εταιρίας ικανοποίησε τους εργαζόμενους.

 

Το μέλος του δ.σ. του σωματείου, Θεόφιλος Παπαδόπουλος, μιλώντας στον «Π», δήλωσε: «Χαιρετίζουμε την κατηγορηματική θέση του προέδρου και την εμπιστοσύνη που δείχνει στο προσωπικό της εταιρίας. Οι σχέσεις εργαζομένων και διοίκησης ήταν πάντα καλές, ήταν σχέσεις συνεργασίας, καθώς θεωρούμε ότι πρέπει όλοι να συμβάλλουμε όλοι στην κοινή προσπάθεια. Ιδιαίτερα, σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι εργαζόμενοι της εταιρίας δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και να μπει η εταιρία σε τροχιά ανάπτυξης».

 

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του σωματείου της ΑΝΚΟ είχε εκδώσει νωρίτερα ανακοίνωση, με την οποία απαντούσε στις δηλώσεις του προέδρου της ΑΝ.ΓΡΕ. και δημάρχου Γρεβενών. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων επισημαίνεται:

 

• δεν μπορούμε παρά να εκφέρουμε την πλήρη αντίθεσή μας, ως Σωματείο Εργαζομένων της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας, για την απόλυση προσωπικού στην ΑΝ.ΓΡΕ.
• δεν είναι δυνατό να αποτελεί επιχείρημα του Δημάρχου Γρεβενών και Προέδρου της ΑΝ.ΓΡΕ. κυρίου Δημοσθένη Κουπτσίδη το γεγονός ότι «έχει ειπωθεί» από τον Πρόεδρο της ΑΝΚΟ κύριο Κυριάκο Μιχαηλίδη και τον γενικό διευθυντή της κύριο Γιώργο Αμανατίδη ότι θα προβεί αόριστα και η ΑΝΚΟ σε μειώσεις προσωπικού.
• Η κάθε εταιρία έχει τις δικές της αδυναμίες και δυνατότητες, επομένως δεν πρέπει να ακολουθούν όλες την ίδια πολιτική για την επίλυση των εσωτερικών προβλημάτων λειτουργίας τους.

 

Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι την διετία (2010 – 2011) στο πλαίσιο της οικονομικής συγκυρίας αλλά και της πολιτικής μείωσης του κόστους λειτουργίας στην ΑΝΚΟ (που περιλαμβάνει σειρά μέτρων όπως και την μείωση των αμοιβών μας) είχε γίνει κατορθωτό σήμερα να ξεπεράσει κατά πολύ τους αρχικούς στόχους.

 

H όποια αδυναμία αντιμετωπίζει η Αναπτυξιακή Γρεβενών, όπως και όλοι μας, στο πλαίσιο της πολύ δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διέρχεται η χώρα μας, θα πρέπει να ξεπεραστεί με άλλα οικονομικά και θεσμικά μέτρα, όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι διοικήσεις των εταιριών.

 

Τέλος, δεν έχει τεθεί ποτέ στην εταιρεία μας θέμα απολύσεων και ούτε μπορεί να διανοηθεί κανένας εργαζόμενος ότι η μόνη λύση σε κάθε πρόβλημα είναι μόνο η μείωση του προσωπικού της.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: