Μποδοσάκειο:Παρατείνεται η παραμονή της κινητής μονάδας μαστολογικού ελέγχου

By on 19/11/2011
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥΠαρατείνονται για μία ακόμη εβδομάδα ο δωρεάν κλινικός και ο μαστολογικός έλεγχος στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, καθώς ο αριθμός των γυναικών που δήλωσαν να κάνουν μαστογραφία είναι πολύ μεγάλος.

 

Η πρωτοβουλία ανήκει στην διοικήτρια του νοσοκομείου Αναστασία Μπούρτσου, η οποία μετά από επικοινωνία με τον διοικητή του Θεαγένειου κ. Βεντούρη, εξασφάλισε την παραμονή της κινητής μονάδας μαστογραφικού ελέγχου μέχρι και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

Σε συνέχεια του πρώτου τριημέρου με τον αυξημένο αριθμό γυναικών, που υποβλήθησαν σε μαστολογικό έλεγχο, η κινητή μονάδα βρίσκεται από την Παρασκευή στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο και τα επόμενα ραντεβού θα κλείνονται στο τηλ.             24630-57534  , ώστε να εξετασθούν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες, διευκρίνισε η κ. Μπούρτσου.

 

Η διοικήτρια του Μποδοσάκειου, ευχαρίστησε το τμήμα μαστού του Θεαγένειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, τον σύλλογο γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» Θεσσαλονίκης , καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Πτολεμαϊδας, που συμβάλλουν με εθελοντική εργασία πέρα από το ωράριό τους, στην άριστη λειτουργία της Κινητής Μονάδας μαστογραφικού ελέγχου.

 

Τέλος η κ. Μπούρτσου δεσμεύτηκε ότι θα ενεργήσει ώστε να εξασφαλίσει δωρεάν μαστολογικούς ελέγχους από την κινητή μονάδα του Θεαγένειου και σε άλλες περιφερειακές ενότητες όπου υπάρχουν απομεμακρυσμένα χωριά.

 

Από την πλευρά του ο χειρουργός μαιευτήρας γυναικολόγος του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Σ. Τσάμπερ αναφέρθηκε στην αύξηση του καρκίνου του μαστού και στις μικρές ηλικίες, συστήνοντας τις γυναίκες πάνω από τα 40 αλλά και σε μικρότερη ηλικία, εφ’ όσον υπάρχουν επιβαρυντικοί παράγοντες, να κάνουν συχνά ψηλάφηση και μια φορά το χρόνο μαστογραφία και ΤΕΣΤ-ΠΑΠ, καθώς η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: