Εκλογές στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

By on 22/10/2011
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝ.ΠΕΟλοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών που ξεκίνησε χθες, Παρασκευή, για την ανάδειξη των 5 μελών του Εποπτικού Συμβουλίου της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος και   των 12 μελών από τα 25 μέλη του νεου  διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης.

 

Οι υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνονται αυτοδίκαια από τους 13 περιφερειάρχες.

 

Την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 15.30 το νέο Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. αποτελούμενο από τους 13 περιφερειάρχες και τα 12 νεοεκλεγέντα μέλη θα συγκροτηθεί σε Σώμα προκειμένου να εκλέξει το προεδρείο του. Δηλαδή τον πρόεδρο, τον Α’ αντιπρόεδρο, τον Β’ αντιπρόεδρο, το γενικό γραμματέα, τον ταμία καθώς και τα 4 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

 

Στη ψηφοφορία για την ανάδειξη των 12 μελών του Δοικητικού Συμβουλίου ψήφισαν 250 από τα 256 μέλη της Γενικής Συνέλευσης.

 

Μετά τη διαλογή βρέθηκαν:
Διακόσια πενήντα (250) έγκυρα ψηφοδέλτια και κανένα (0) άκυρο ψηφοδέλτιο.

 

Από τα έγκυρα ψηφοδέλτια έλαβαν:
Ο συνδυασμός «Ελλάδα των Περιφερειών», εκατόν τριάντα (130).
Ο συνδυασμός «Συμμαχία των Περιφερειών», ογδόντα οκτώ (88).
Ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση», δεκαπέντε (15).
Ο συνδυασμός «Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση» οκτώ (8).
Ο συνδυασμός «Οικολογία Αυτοδιοίκηση», τρία (3).
Ο συνδυασμός «Αριστερή Συνεργασία», τρία (3)
Ο συνδυασμός «Άρμα Πολιτών», δύο (2).

 

Με βάση την εκλογική τους δύναμη και σύμφωνα με τους ορισμούς της παρ. 10 & επ. του άρθρου 12 του ΠΔ 74/2011 ο συνδυασμός «Ελλάδα των Περιφερειών» αναδεικνύει έξι (6) μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο, ο συνδυασμός «Συμμαχία των Περιφερειών», αναδεικνύει τέσσερα (4) μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο, ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» αναδεικνύει ένα (1) μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο, ο συνδυασμός «Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση» αναδεικνύει ένα (1) μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: