Ύστατη έκκληση προς τους βουλευτές Κοζάνης: ''Μην ψηφίζετε το πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα''

By on 19/10/2011
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΤις πολιτικές που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας και καταδικάζουν κάθε προοπτική της ίδιας της χώρας κατήγγειλαν από την κεντρική πλατεία της Κοζάνης, μιλώντας σε εκατοντάδες απεργούς, σε μία πολύ μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση που όμοια δεν ξανάγινε εδώ και πολλά χρόνια, οι Πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος Κοζάνης της ΑΔΕΔΥ.

 

Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

Οι Αθανάσιος Τολιόπουλος και Δημήτρης Ντέτης  κατήγγειλαν το βάρβαρο πολυνομοσχέδιο που φέρνει απόψε για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση, που η βασική του αρχή είναι η κατάργηση κάθε πλέγματος προστασίας της εργασίας στη χώρα μας, καταγγέλλοντας ότι «γυρίζουν το θεσμικό πλαίσιο της χώρας μας 100 χρόνια πίσω, διαλύουν την κοινωνία τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους επαγγελματοβιοτέχνες». Χαρακτηριστικά σημείωσαν ότι είναι «η ίδια αποτυχημένη βάρβαρη πολιτική σε βάρος του κόσμου της εργασίας», τον οποίο έρχεται να αφανίσει μια σκληρή και ανάλγητη κυβέρνηση, πειθήνιο όργανο της Τρόικας.

 

Οι ομιλητές επεσήμαναν ότι «για τους τραπεζίτες, για τους Ευρωπαίους, για την Τρόικα που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι μέσα από τη μείωση του βιοτικού επιπέδου, την εσωτερική υποτίμηση, να καταστραφεί το προστατευτικό πλέγμα της εργασίας που υπάρχει και με μεγάλη ευκολία και ιδιαίτερη ψυχρότητα εκτελεί η Κυβέρνηση υπακούοντας τυφλά κάθε εργασιακό δικαίωμα που κατακτήθηκε σε αυτή τη χώρα.

 

Για να αγοράσουν τζάμπα, να επενδύσουν τζάμπα και με τους μισθούς πείνας που θα προκύψουν να πλουτίσουν τα αδηφάγα νεοφιλελεύθερα επεκτατικά τους ένστικτα.
Οι ανάλγητες εκβιαστικές απαιτήσεις τους, η προστασία και διεύρυνση των δικών τους κερδοσκοπικών συμφερόντων (δανείζονται με 1,5% και μας δανείζουν με 6%), έχουν ξεπεράσει κάθε μέτρο, έχουν αγγίξει τα όρια της αυτοκαταστροφικής παραφροσύνης».

 

Ο Α. Τολιόπουλος υπενθύμισε ότι «το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης με ανοιχτή επιστολή στις 27/06/2011 στους Βουλευτές, καλούσε τους ίδιους να μην ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο, γιατί διαλύει την κοινωνία και τη χώρα».

 

Πρόσθεσε ότι «από αυτό το βήμα σήμερα από την κεντρική πλατεία της Κοζάνης, απ΄όλες τις πλατείες καλούμε όλους τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου και πρωτίστως του νομού Κοζάνης, να μην ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: