Παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο των Ελευθερίων της Πτολεμαϊδας

By on 17/10/2011

ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜε την αναπαράσταση του τρύγου, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η Θρακική Εστία Εορδαίας, με τίτλο «Θρακικά Επιλήνια» ξεκίνησε το εορταστικό τριήμερο του δήμου Εορδαίας για τα Ελευθέρια.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Ιωάννη Χρηστίδη. Η ομάδα παιδιών και εφήβων του συλλόγου πραγματοποίησε την αναπαράσταση και απέδωσε το έθιμο με τον πλέον παραστατικό τρόπο. Η βροχή ήταν η αιτία που ματαιώθηκε κατά την παραμονή του εορτασμού, η γιορτή κρασιού με μπροστάρη το σύλλογο η  «Παλιά γειτονιά» και τη Θρακική Εστία Εορδαίας.

Συνταξίδεψαν μελωδικά όσοι παραβρέθηκαν στο 3ο Αντάμωμα Χορωδιών που πραγματοποίησαν η Θρακική Εστία Εορδαίας  και ο σύλλογος Τροβαδούρων Πτολεμαϊδας.  Στο Αντάμωμα συμμετείχαν οι χορωδίες  των πολιτιστικών συλλόγων Μικροκάμπου Κιλκίς, της Θρακικής Εστίας Εορδαίας, καθώς και του συλλόγου Τροβαδούρων Πτολεμαϊδας.

Με την έκθεση ζωγραφικής «Επί ξύλου Εορδαίας 1900-1980» της Τούλας Χαριτίδου ολοκληρώθηκε το εορταστικό πρόγραμμα του δήμου Εορδαίας. Τα εγκαίνια της έκθεσης, που θα φιλοξενείται ως τα τέλη Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου από τη δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: