Άνοιξαν τα τελωνεία Νίκης και Κρυσταλλοπηγής

By on 16/10/2011
TEΛΩΝΕΙΟ ΝΙΚΗΣΠαράνομη κρίθηκε  από το Πρωτοδικείο Αθήνας η απεργία των τελωνειακών, που είχε ξεκινήσει από το πρωί της Παρασκευής και επρόκειτο να συνεχιστεί μέχρι τις 24 Οκτωβρίου.

 

Μάλιστα, το δικαστήριο απαγόρευσε στους εργαζομένους να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις με τα ίδια αιτήματα, κρίνοντας ότι για κάθε παράβασή τους θα τους επιβάλλεται από εδώ και στο εξής πρόστιμο 1.000 ευρώ.

 

Πηγή:enet.gr

 

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από σχετική προσφυγή του Υπουργείου Οικονομικών και χωρίς να παρίσταται πληρεξούσιος δικηγόρος της πλευράς των εργαζομένων.

 

Ο δικηγόρος των τελωνειακών δεν είχε την απαιτούμενη άδεια του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, τα μέλη του οποίου απέχουν έως και την Τετάρτη. Από την πλευρά του το δικαστήριο έκρινε, λόγω και της σοβαρότητας της υπόθεσης, ότι η δίκη θα πρέπει να διεξαχθεί κανονικά.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι τελωνειακοί είχαν προκηρύξει δεκαήμερη απεργία, κατά την οποία, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, θα εκτελωνίζονταν μόνο ευπαθή προϊόντα, καύσιμα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, φαρμακευτικό και νοσοκομειακό υλικό, στρατιωτικό υλικό και ζωντανά ζώα.

 

Μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου οι τελωνειακοί ανέστειλαν την απεργία τους, ενώ το Σάββατο συνεδρίασε το γενικό συμβούλιό τους για να αποφασίσει τις ενέργειές τους από δω και μπρος.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: