Καστοριά:Σεμινάριο με θέμα ''Οδικό Δίκτυο και Τροχαία Ατυχήματα με Μεγάλα Θηλαστικά''

By on 15/10/2011

KAΛΛΙΣΤΩΗ Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς  θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011, 09:00-14:00, στο Κ.Ε.Κ. «Παπαλαζάριο» του Δήμου Καστοριάς, ειδικό σεμινάριο για φορείς, με θέμα: «Οδικό δίκτυο και τροχαία ατυχήματα με μεγάλα θηλαστικά».

Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου:LIFE ΑRCTOS/KASTORIA “Βελτίωση των προϋποθέσεων συνύπαρξης ανθρώπου-αρκούδας στο Ν. Καστοριάς– Μεταφορά Βέλτιστων Πρακτικών” και  με τη συνεισφορά του χρηματοδοτικού μέσου Life της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Πηγή:findkastoria.gr

 

Σκοπός  υλοποίησης είναι  να ενημερωθούν οι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς για τους τρόπους αποφυγής και δράσεων σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων με μεγάλα ζώα.

Κεντρικοί εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι η κ. Θάλεια Βαλκούμα, Προϊσταμένη Τμήματος Περιβάλλοντος-Διεύθυνσης Υποστήριξης Δικτύου-Τομεά Λειτουργίας, Εκμετάλλευσης & Συντήρησης της Εγνατίας Οδός Α.Ε όπου θα παρουσιάσει «Μεγάλα τεχνικά έργα και άγρια πανίδα», ο Δρ. Γιώργος Μερτζάνης, Επιστημονικός Υπεύθυνος ΚΑΛΛΙΣΤΩ  όπου θα αναφερθεί στην «Εγνατία Οδό και Αρκούδα. Μέτρα Αντιμετώπισης των Επιπτώσεων»,ο Δρ. Γιώργος Ηλιόπουλος από την Καλλιστώ όπου θα μιλήσει για τις  «Μέτρα Αντιμετώπισης Κατακερματισμού του Βιοτόπου του Λύκου» και ο κ. Κων/νος Γώδης, Βιολόγος της ΚΑΛΛΙΣΤΩ,   όπου θα συζητηθεί το «Πρωτόκολλο επέμβασης της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της Καλλιστώς και διευθέτηση τραυματισμένου ζώου».

Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα υπάρξει συζήτηση  σχετκά με τη διαχείρηση περιστατικών τροχαίων ατυχυμάτων με αρκούδες.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: