Συνάντηση φορέων βιβλιοθηκών και αρχείων για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας

By on 14/10/2011

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝΜε αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της ευρύτερης περιοχής (1912-2012), πραγματοποιήθηκε συνάντηση  των βιβλιοθηκών και αρχείων της Δυτικής Μακεδονίας, ύστερα από πρόσκληση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011, με θέμα τη συμβολή και την προετοιμασία των συγκεκριμένων φορέων στον εορτασμό.

 

 

Στην συνάντηση έλαβαν μέρος, η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σιάτιστας «Μανούσεια», Γ.Α.Κ. Κοζάνης, Γ.Α.Κ. Γρεβενών, η Βιβλιοθήκη του Μορφωτικού Συλλόγου Βελβεντού, η Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ενώ τις θετικές προθέσεις τους εξέφρασαν και οι βιβλιοθήκες Γρεβενών και Καστοριάς.

 

Οι εκπρόσωποι των φορέων αποφάσισαν την δημιουργία κινητής έκθεσης προβολής του υλικού, της ανάλογης περιόδου (αρχειακό υλικό, εφημερίδες, φωτογραφίες, ιστορικά έντυπα).

 

Η πρωτοποριακή αυτή έκθεση που θα περιηγηθεί σε όλη την Δυτική Μακεδονία κατά τη διάρκεια του 2012, θα δώσει τη δυνατότητα στο ευρύτερο κοινό και ιδιαίτερα στους μαθητές, να γίνουν κοινωνοί σημαντικών ιστορικών γεγονότων.

 

Δείτε το video στο:  https://vimeo.com/30539678

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: