Προχωρά η διανομή βιβλίων στα σχολεία του Νομού Κοζάνης

By on 13/10/2011
ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑΠροχωρά με πιο γοργούς ρυθμούς από ότι στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, η διανομή των σχολικών βιβλίων στα σχολεία της Κοζάνης, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε σχολικές μονάδες δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.

 

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση η διανομή των βιβλίων στα σχολεία της Κοζάνης προχωράει εξίσου με πιο γρήγορους ρυθμούς, χωρίς να είναι γνωστός ο ακριβός αριθμός των τίτλων.

 

Πηγή:Πρωινός Λόγος

 

Ωστόσο, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, κ. Σοφία Ιορδανίδου, επισημαίνει πως εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις, ενώ καθημερινά γίνονται νέες παραλαβές.

 

Στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Κοζάνης και τον πρόεδρό της Σπύρο Περδικάρη, η διανομή των βιβλίων στα γυμνάσια και τα λύκεια προχωράει με πιο γοργούς ρυθμούς το τελευταίο διάστημα και ημέρα με την ημέρα γίνονται συνέχεια παραλαβές σχολικών εγχειριδίων.

 

Ενδεικτικά, στα γυμνάσια έχουν φτάσει μέχρι τώρα περίπου το 60-70% των σχολικών τίτλων βιβλίων, ενώ στα λύκεια περίπου το 60%. Υπάρχουν ωστόσο ακόμη σημαντικά κενά και ορισμένες κατευθύνσεις έχουν σημαντικές ελλείψεις. Ο ίδιος όμως εκφράζει τη συγκροτημένη αισιοδοξία του, μην παραλείποντας να προσθέτει πάντως ότι με τον ρυθμό που δίνονται τώρα τα βιβλία δεν αναμένεται η πλήρης διανομή να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

 

Πάντως δεν λείπουν και τα μπερδέματα, αφού άλλοι τίτλοι μένουν στις αποθήκες, άλλοι πηγαίνουν διπλοί στα σχολεία (τα οποία κρατούν αποθέματα πλέον για την επόμενη φορά που θα τύχει να συμβεί κάτι παρόμοιο και υπάρξουν ελλείψεις!).

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: