Κατάληψη των Δημαρχείων σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

By on 11/10/2011
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣΣε κατάληψη του δημαρχείου προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι του δήμου Κοζάνης, από το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, κλείνοντας την είσοδο σε δημότες που ήθελαν να πάνε στις δημοτικές υπηρεσίες να εξυπηρετηθούν.

 

Παράλληλα σε νέα κατάληψη του δημοτικού καταστήματος του δήμου Εορδαίας στην Πτολεμαΐδα προχώρησαν  από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και οι εργαζόμενοι στο δήμο Εορδαίας, συμμετέχοντας στη νέα πανελλαδική κινητοποίηση που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), αντιδρώντας στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης.
Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ που διαμαρτύρονται για αντιλαϊκά και ισοπεδωτικά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μαζί με τους συναδέλφους τους σε όλη τη χώρα, ενώ σήμερα, επέτειος απελευθέρωση της πόλης της Κοζάνης, ίσως επιφυλάξουν κάποια «έκπληξη» με κάποιας μορφής παρέμβαση στην παρέλαση.

 

«Σήμερα έχουμε άλλη μία συμβολική κατάληψη του δημαρχείου, προκειμένου να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα της φτώχειας και της εξαθλίωσης», δήλωσε  ο πρόεδρος του σωματείου του δήμου Κοζάνης, Γιώργος Τριανταφύλλου.

 

Απηύθυνε έκκληση σε όλους τους βουλευτές του νομού, ανεξαρτήτως κόμματος «να μας συμπαρασταθούν, να ευαισθητοποιηθούν και να έρθουν μαζί μας», καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά «Πάμε για πάτο», αφού «οι αποδοχές μας έχουν πέσει κάτω από το χιλιάρικο και δεν μπορούμε να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας, καθώς δεν καλύπτουμε ούτε τις βασικές ανάγκες».

 

Ο πρόεδρος των εργαζομένων, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μαζί με τους συναδέλφους όλης της χώρας, σε συνεργασία με την ομοσπονδία, την ΠΟΕ – ΟΤΑ».

 

«Η σημερινή κατάληψη εντάσσεται στις κινητοποιήσεις της ομοσπονδίας μας ενάντια στα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα» δήλωσε ο πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Εορδαίας, Χαράλαμπος Παναγιωτίδης, επισημαίνοντας ότι «το ποτήρι ξεχείλισε με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο που καταρρακώνει τους μισθούς μας, αφού ήδη πάμε στο 50%».

 

Τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ προχωρά στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας για σήμερα Τρίτη 11 Οκτωβρίου από τις 11 το πρωί και προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα και νέες κινητοποιήσεις για να εκφραστεί η αγανάκτηση των εργαζομένων.

 

«Την ώρα που οι συνάδελφοί μας δίνουν τη δική τους μάχη στο ΧΥΤΑ Φυλής και στη Μαυροράχη το Σωματείο Εργαζομένων έχει κάνει κατάληψη στο δημαρχείο Εορδαίας, για να δηλώσουμε ότι η ομοσπονδία μας και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση αντιστέκονται στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και στο ενιαίο μισθολόγιο που θα ψαλιδίσει τους μισθούς των εργαζομένων τουλάχιστον κατά 30%», ανέφερε το μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Εορδαίας, Δημήτρης Τσίπρας, και τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση θα συνεχιστούν μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου που έχει κηρυχθεί η μεγάλη 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.

 

Η ομοσπονδία αποφάσισε σήμερα από τις 11.30 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, στάση εργασίας, συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη (μπροστά στα γραφεία της) και πορεία διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών και στη Βουλή. Στο μεταξύ συνέχισαν την αποχή τους για τρίτο Σαββατοκύριακο, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους στα δυσβάσταχτα μέτρα της κυβέρνησης και ειδικότερα των περικοπών που προωθούνται στην εργασία τους τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες. Επίσης, κλιμακώνονται οι δυναμικές κινητοποιήσεις και οι δράσεις, με καταλήψεις σε δημοτικά κτίρια, γκαράζ, χωματερές κ.λ.π.

 

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ εν’ όψει της νέας 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ στις 19 Οκτωβρίου καλεί τις ομοσπονδίες του δημοσίου να συντονίσουν τη δράση τους και να προχωρήσουν σε καταλήψεις υπουργείων, νοσοκομείων και άλλων δημόσιων κτιρίων.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: