Αντιδράσεις για τη συγχώνευση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σιάτιστας

By on 07/10/2011
KΠΕ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣΣτα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, στην πόλη της Κοζάνης, βρέθηκε χθες η Δήμαρχος Βοϊου, Παναγιώτα Ορφανίδου, και αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής, προκειμένου να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την απόφαση της κυβέρνησης να συγχωνευτεί το Κέντρο Περιβάλλοντος Σιάτιστας σε εκείνο του Βελβεντού.

 

Πηγή:Πρωινός Λόγος

 

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε για 50 περίπου λεπτά με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Έλενα Ζυγούρη, στην οποία εξέφρασαν τα παράπονα της τοπικής κοινωνίας για το εν λόγω θέμα.

 

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Βοϊου:

 

«Την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη συγχώνευση του ΚΠΕ Σιάτιστας και της απόσπασης όλων των εκπαιδευτικών του, εξέφρασαν σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Δήμου Βοΐου στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Ελένη Ζυγούρη. Η Δήμαρχος Παναγιώτα Ορφανίδου, μαζί με τους αρχηγούς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, τόνισαν πως με τις αποφάσεις του Υπουργείου το ΚΠΕ Σιάτιστας οδηγείται σε κλείσιμο, υποβαθμίζοντας έτσι σε έναν ακόμα τομέα την περιοχή. Η αντιπροσωπεία του Δήμου Βοΐου, πρότεινε στην κα Ζυγούρη την απόσπαση ενός εκπαιδευτικού στο ΚΠΕ της Σιάτιστας, κάτι που αποδέχτηκε η τελευταία υποσχόμενη να μεταφέρει το συγκεκριμένο αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα αποφασίστηκε εκ νέου συνάντηση των δύο πλευρών με την εκπαιδευτική ομάδα του ΚΠΕ, προκειμένου να βρεθεί λύση ώστε να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του το ΚΠΕ Σιάτιστας».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: