Με άκρα μυστικότητα διεξάγονται οι έρευνες για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου

By on 07/10/2011
ΚΩΣΤΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣΕιδικό κλιμάκιο του εγληματολογικού στη Σιάτιστα

 

Συνεχίζονται προς «κάθε κατεύθυνση» και με άκρα μυστικότητα οι αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας του Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 18 Φεβρουαρίου 2011 και το πτώμα του βρέθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου, ενώ η ταυτοποίηση ότι το πτώμα ανήκει στον εξαφανισθέντα έγινε στις 3 Οκτωβρίου.

 

Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

Ειδικοί της Σήμανσης του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσσαλονίκης και αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης που ανέλαβε την υπόθεση, διενήργησαν τις τελευταίες ημέρες επισταμένες έρευνες τόσο στο σπίτι του άτυχου 23χρονου, όσο και στο σημείο που βρέθηκε μισοθαμμένο το πτώμα από κυνηγόσκυλο.

 

Τα στοιχεία που συνέλεξε το ειδικό κλιμάκιο των εγκληματολογικών ερευνών, στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να μπουν στο μικροσκόπιο των ειδικών εγκληματολόγων και επιστημόνων. Τα αποτελέσματα των ευρημάτων αναμένεται να βγουν σε λίγες ημέρες.

 

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές με επίκεντρο τη Σιάτιστα, συνεχίζουν το προανακριτικό τους έργο, εξετάζοντας μια σειρά από άτομα, στο συγγενικό και ευρύτερο περιβάλλον, καθώς και στη γειτονιά του Κωστή, που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στο έγκλημα – μυστήριο. Επίσης εξετάζουν καρέ – καρέ τα βίντεο της δημοσιογραφικής έρευνας της Αγγελικής Νικολούλη, τα οποία δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας.

 

Μυστήριο πάντως παραμένει το γεγονός ότι εκείνο το μοιραίο βράδυ της εξαφάνισης του Κωστή στις 18 Φεβρουαρίου, δεν άκουσε ούτε είδε κανείς κάποιο αυτοκίνητο, με το οποίο μπορεί οι δράστες να μετέφεραν το θύμα τους, ή τουλάχιστον δεν υπάρχει τέτοιος μάρτυρας.

 

Πάντως, ως ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία αξιολογεί η αστυνομική έρευνα, τον τόπο της ανεύρεσης του πτώματος και την ημερομηνία αναγγελίας της εξαφάνισης. Υπενθυμίζεται ότι το πτώμα βρέθηκε δίπλα από κτήμα του στενού συγγενικού περιβάλλοντος, ενώ η εξαφάνιση δηλώθηκε δύο ημέρες αργότερα. Πρόκειται για δύο ερωτήματα, στα οποία η αστυνομική έρευνα ζητά απαντήσεις.

 

Πάντως, οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν μεθοδικά τις έρευνες με κάθε μυστικότητα. Είναι φανερό ότι έχουν αρκετά στοιχεία στα χέρια τους, αλλά τα στόματα των αξιωματικών που διεξάγουν την έρευνα είναι κλειστά για ευνόητους λόγους. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί με βεβαιότητα είναι ότι η αστυνομία είναι «συγκρατημένα αισιόδοξη» για την εξιχνίαση του ειδεχθούς εγκλήματος της Σιάτιστας, που συγκλόνισε τη μικρή κοινωνία.

 

Υπενθυμίζεται ότι το πτώμα του άτυχου Κωστή, βρέθηκε ένα πρωινό στις 3 Οκτωβρίου, θαμμένο σε αγροτική περιοχή μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων Κοκκινιάς και Ταξιάρχη Γρεβενών, κοντά στο «Πασά Γιοφύρι». Το πτώμα που ήταν μισοφαγωμένο, ξέθαψε ένα κυνηγόσκυλο, ενώ ο κυνηγός ειδοποίησε την αστυνομία.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: