Αντίθετη η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης στη διάθεση αστυνομικών για φύλαξη των Περιφερειαρχών

By on 05/10/2011
ENΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝΦρουροί και για τους περιφερειάρχες γίνονται οι αστυνομικοί, αφού προεδρικό διάταγμα της 16ης Σεπτεμβρίου προβλέπει πως κάθε περιφερειάρχης θα μπορεί να έχει συνοδεία δύο ανδρών για προστασία.

 

Τη στιγμή που αστυνομικά τμήματα συγχωνεύονται και η λειψανδρία είναι κύριο χαρακτηριστικό το Π.Δ. εξόργισε τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών.

 

Πηγή:kozani.tv

 

«Ως συνδικαλιστές προσπαθούμε να υπάρχει αποδέσμευση του αστυνομικού προσωπικού από τη φύλαξη επισήμων προσώπων, διότι ο ρόλος της Αστυνομίας δεν είναι να ασχολείται με πάρεργα, όπως αυτό, αλλά να κυνηγά το έγκλημα. Δεν είναι οι αστυνομικοί ορντίναντσες των επισήμων προσώπων» δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης, Στέργιος Μπαντόλας.

 

Στο εν λόγω προεδρικό διάταγμα δεν ορίζεται ποιες είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες για την παροχή φύλαξης στους περιφερειάρχες. Για τους βουλευτές και ευρωβουλευτές, για παράδειγμα, αρμόδιο τμήμα είναι το πρώτο τμήμα προστασίας πολιτικών προσώπων, ενώ οι αστυνομικές διευθύνσεις ανάλογα με την κατά τόπο αρμοδιότητα είναι αρμόδιες για τους διαπιστευμένους της χώρας αρχηγούς και μέλη διπλωματικών αποστολών και προσώπων.

 

«Δεν ξέρουμε αν θα παραχωρηθεί στο τέλος αστυνομική προστασία και στους δημάρχους. Σε μια περίοδο με αυξημένη εγκληματικότητα και ελλείψεις αστυνομικού προσωπικού, αντί να ενισχύεται η προστασία του πολίτη, ενισχύεται η ασφάλεια άλλων προσώπων» δηλώνει ο κ. Μπαντόλας.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως όποιος περιφερειάρχης θέλει προστασία δύο αστυνομικών, καλείται να καταθέσει αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο με τα ονόματα συγκεκριμένων αστυνομικών που θα αποσπαστούν στο γραφείο του.

 

«Η θέση μας σε αυτό είναι ότι πρέπει να πηγαίνουν ως προσωπικό ασφάλειας, συνάδελφοι εκπαιδευμένοι να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο» λέει ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: