Τράβηξαν χειρόφρενο τα ΤΑΞΙ σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα

By on 28/09/2011

 

ΑΠΕΡΓΊΑ ΤΑΞΙΧειρόφρενο τράβηξαν για άλλη μια φορά οι ταξιτζήδες στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα, καθώς από σήμερα συμμετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική απεργία του κλάδου, διαμαρτυρόμενοι στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

 

Πηγή: Πτολεμαίος

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Κοζάνης, Αντώνη Γαλάνη, «αναγκαζόμαστε να κατέβουμε σε νέα απεργιακή κινητοποίηση, γιατί ο αρμόδιος υπουργός κ. Ραγκούσης, αρνείται τη συνάντηση μαζί μας και να ακούσει τις προτάσεις μας». Είπε μάλιστα ότι «εξετάζουμε το ενδεχόμενο δυναμικής κλιμάκωσης, καθώς από βδομάδα μπορεί να πάμε σε απεργία διαρκείας».

 

Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών Ταξί, τόνισε ότι «στην Κοζάνη έχουμε ορίσει ταξί εκτάκτων αναγκών, για την εξυπηρέτηση ατόμων που έχουν ανάγκη, κυρίως ασθενών». Ακόμη ζήτησε συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που υφίσταται λόγω της απεργίας.

 

Με ανακοίνωσή του το σωματείο των ταξιτζήδων στην Κοζάνη, εκφράζει «την έντονη οργή και αγανάκτηση όλων των συναδέλφων, καθώς το νομοσχέδιο Ραγκούση οδηγεί σε δήμευση των περιουσιών μας, οδηγεί στην εξαθλίωση 80.000 οικογένειες πανελλαδικά. Το ν/σ της κυβέρνησης για τα ταξί αποτελεί μοναδικό παράδειγμα ενός μείγματος νεοφιλελεύθερων επιδιώξεων με σοβιετική συνταγή».

 

Ακόμη τονίζει ότι δημιουργεί μια νέα κατηγορία υπερχρεωμένων ανέργων. Εμποδίζει τους κατόχους των αδειών να δουλέψουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, υποχρεώνοντάς τους να ενταχθούν σε εταιρίες, κατά παράβαση των διατάξεων του Συντάγματος.

 

Έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με τις διατάξεις του βασικού νόμου περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων, που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε τον περασμένο Φεβρουάριο.

 

Όλοι οι αρμόδιοι γνωρίζουν ότι εδώ και δεκαετίες τα ταξί μεταβιβάζονται ως περιουσιακό στοιχείο με αντικειμενικά κριτήρια, πληρώνοντας τους ανάλογους φόρους προς το κράτος, όπως γίνεται σε κάθε μεταβίβαση είτε με συμβολαιογραφική πράξη είτε με τιμολόγιο αγοραπωλησίας.

 

Τέλος, το σωματείο Ταξί, χαρακτηρίζει «ψευδεπίγραφη την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι δηλαδή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο γίνεται για το κοινό καλό και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη στιγμή που έχει αντίθετα αποτελέσματα, αποκρύπτοντας πως πίσω από όλα αυτά κρύβονται μεγάλα συμφέροντα. Γι’ αυτό η κυβέρνηση οφείλει ν’ αλλάξει όσα προσκρούουν στο Σύνταγμα, όσα οδηγούν στη δημιουργία «καρτέλ», οφείλει να θεσμοθετήσει πληθυσμιακά κριτήρια, όπως αυτά εφαρμόζονται στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε..

 

Χωρίς ταξί για ένα ολόκληρο 48ωρο είναι από σήμερα στις 5 τα ξημερώματα και η Πτολεμαΐδα, λόγω της καθολική συμμετοχής των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ στην πανελλαδική απεργία του κλάδου.

 

Η απεργία λήγει στις 5 το πρωί της Παρασκευής.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: