Αντίθετοι οι βενζινοπώλες του νομού με την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης- Θα εκτιναχθεί η τιμή του μετά τον Ιανουάριο

By on 28/09/2011
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Στα 90 λεπτά το λίτρο, τρία λεπτά δηλαδή ακριβότερο από πέρυσι, θα πωλείται φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκινά από τις 15 Οκτωβρίου.

 

Η τιμή αυτή θα ισχύσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, καθώς σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο το πετρέλαιο θέρμανσης θα εξισωθεί σταδιακά με αυτό της κίνησης.

 

Πηγή:kozani.tv

 

«Η ουσία είναι ότι δεν θα έπρεπε να μπούμε καν σε μια τέτοια συζήτηση» λέει ο Γιώργος Χατζηκυπραίος, Πρόεδρος του σωματείου βενζινοπωλών Ν. Κοζάνης, καθώς «αν φθάσει η τιμή του πετρελαίου με σημερινά δεδομένα το 1,40 καταδικάζεται η Βόρεια Ελλάδα σε διάλυση. Δεν είναι δυνατόν να θυσιαστεί ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα για να κρατήσουν τις θέσεις τους κάποιοι. Πρέπει να γίνουν τομές για να επιβιώσει ο τόπος μας».

 

Οι βενζινοπώλες δηλώνουν αντίθετοι στην αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, αφού όπως λένε, το μέτρο αυτό θα οδηγήσει σε λουκέτα και πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων.

 

Να σημειωθεί πως δεν είναι λίγοι οι πρατηριούχοι, οι οποίοι φέτος δεν έχουν σκοπό να διαθέτουν πετρέλαιο θέρμανσης, αφού είναι σίγουροι ότι δεν θα πληρωθούν από τους καταναλωτές, ενώ οι μικρές ποσότητες δεν μπορούν να τους φέρουν κέρδος.

 

«Εάν εξισωθεί ο φόρος του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης, το θέρμανσης θα φτάσει το 1,40. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει και η τηλεθέρμανση. Όλα θα πάρουν την άνοδο και θα φέρουν τεράστιες δυσκολίες στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις που ήδη μαστίζονται από τα λουκέτα και την απώλεια θέσεων εργασίας» επισημαίνει ο κ. Χατζηκυπραίος.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: