Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στα Γρεβενά

By on 24/09/2011
Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑΘερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι κάτοικοι των Γρεβενών τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην περιοχή.

 

Ο κ. Βαρθολομαίος θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης για τα εκατό χρόνια από τον βίαιο θάνατο του εθνομάρτυρα μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανού Λαζαρίδη.

 

Πηγή:ota.gr

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έγινε χθες, Παρασκευή, δεκτός με επισημότητα από τις αυτοδιοικητικές αρχές και τους μητροπολίτες της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας στην είσοδο της πόλης και έφτασε καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο, ώς στην κεντρική πλατεία «Εθνομάρτυρος Αιμιλιανού», όπου στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές. Την πατριαρχική πομπή συνόδευσαν από την είσοδο της πόλης, ως τις παρυφές της πλατείας, έφιππα μέλη του Ιππικού Συλλόγου Γρεβενών.

 

Τον Πατριάρχη καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Δακή,ο οποίος στον χαιρετισμό του είπε τα ακόλουθα:

 

Παναγιώτατε,
η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας Σας καλωσορίζει.
Οι τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Κοζάνης, και της Φλώρινας, ο κλήρος και ο λαός, υποδεχόμαστε τη Σεπτή Κεφαλή του Οικουμενικού Θρόνου στον αγαπημένο μας τόπο.
Στη γη μας, που προικίστηκε από απαράμιλλο φυσικό κάλλος. Στην πατρίδα μας, που γέννησε αγωνιστές της ελευθερίας, μάρτυρες της πίστεως, ευεργέτες του έθνους, διδασκάλους του Γένους, εργάτες του  πολιτισμού.
Σήμερα, Παναγιώτατε, ο λαός μας σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, μακαρίζει τα Γρεβενά για την εξαιρετική τιμή της φιλοξενίας Σας.

 

Στο  χαιρετισμό του ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξήρε την ιστορία, το φυσικό περιβάλλον, την μεγάλη μοναστηριακή παράδοση, την πίστη και το φιλοπρόοδο πνεύμα των κατοίκων της περιοχής. Αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του έργο της Εγνατίας Οδού και στα βαρύτερα καθήκοντα των τοπικών αρχών «εξ αιτίας των νέων μέτρων ανασυνθέσεων της αυτοδιοικήσεως της προσφιλούς ημίν Ελλάδος» και ευχήθηκε «να αναδειχθούν τα Γρεβενά, εις μείζονα πόλιν της ηπειρωτικής Ελλάδος και επί κεφαλής του αγώνος δια την προστασία του περιβάλλοντος», μνημονεύοντας ιδιαίτερα στο φυσικό κάλλος της περιοχής και το Δρυμό «Βάλια Κάλντα» τον οποία θα επισκεφθεί αύριο.

 

Ο κ. Βαρθολομαίος επεσήμανε τη δύσκολη συγκυρία από την οποία διέρχεται ο τόπος και πρόσθεσε :

 

«Αι διάπυροι ευχαί ημών συνοδεύουν και πάντας τους άρχοντας κατά τους δύσκολους τούτους καιρούς, διαπύρως δε προσευχόμεθα υπέρ ενισχύσεως και καταπέμψεως αγαθών επινεύσεων επ’ αυτούς προς επιτυχή χειρισμόν των απασχολούντων τον τόπο προβλημάτων».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: