Έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία από την Τροχαία Κοζάνης

By on 17/09/2011

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΕντατικούς ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία έχει ξεκινήσει η Tροχαία Κοζάνης με σκοπό την οδική ασφάλεια των μαθητών κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολεία.

 

Μετά τη διανομή φυλλαδιών σε μαθητές και γονείς τη Δευτέρα, άνδρες και γυναίκες της Τροχαίας προχώρησαν σε έλεγχους στα σχολικά λεωφορεία.

 

Πηγή:ο Χρόνος

 

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα εκδηλώνονται συμπληρωματικές δράσεις σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και άλλους αρμόδιους φορείς, που αφορούν στη διαμόρφωση, ορθής κυκλοφοριακής αντίληψης και αγωγής».
Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα που αφορούν παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία είναι αυστηρά.

 

Ειδικότερα προβλέπονται για παραβάσεις όπως:
-Ασφαλιστική κάλυψη του οχήματος και των επιβατών του ( πταίσμα ), διοικητικό πρόστιμο 1000 ευρώ, με αφαίρεση του διπλώματος και των στοιχείων του οχήματος.
-Στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου από ΚΤΕΟ, διοικητικό πρόστιμο 400 ευρώ και ακινητοποίηση του οχήματος.
-Μεταφορά υπεράριθμων μαθητών, διοικητικό πρόστιμο 80ευρω και αφαίρεση του διπλώματος και των στοιχείων του οχήματος για είκοσι ημέρες,
-Μη χρήση ζωνών ασφαλείας, διοικητικό πρόστιμο 350 ευρώ με αφαίρεση του διπλώματος για δέκα ημέρες, καθώς και επιβολή 5 Βαθμών Ποινής Σ.Ε.Σ.Ο.
-Μη ύπαρξη της ένδειξης «ΣΧΟΛΙΚΟ» (εμπρός και πίσω μέρος του λεωφορείου) διοικητικό πρόστιμο 440 ευρώ
Σε περίπτωση έλλειψης συσκευής ταχογράφου, καθώς και σκόπιμη επέμβαση στη λειτουργία το διοικητικό πρόστιμο φθάνει στα 700 ευρώ με αφαίρεση του διπλώματος για τριάντα ημέρες, καθώς και επιβολή 5 Βαθμών Ποινής Σ.Ε.Σ.Ο.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: