Κρίση στην αγορά των ενοικίων -Πολλά τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα στην Κοζάνη

By on 15/09/2011
KOZANHΗ κρίση που διέρχεται η αγορά των ενοικίων είναι έκδηλη, ειδικά το διάστημα που διανύουμε, δεδομένου ότι οι εγγραφές των φοιτητών στα τριτοβάθμια ιδρύματα έχουν ξεκινήσει, τόσο στο πανεπιστήμιο όσο και στο ΤΕΙ, αλλά τα διαμερίσματα που τελικά νοικιάζονται στην Κοζάνη είναι κατά πολύ λιγότερα φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές.

 

Πηγή:Πρωινός Λόγος

 

Η κίνηση εμφανίζεται μειωμένη τις τελευταίες ημέρες, αφού μια ανοδική τάση υπήρξε τις πρώτες ημέρες με την ανακοίνωση των βάσεων και μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Κοζάνης κ. Βαντσιώτης «φέτος είναι λιγότεροι οι φοιτητές που ήρθαν στην Κοζάνη. Με βάση των εγγεγραμμένων φοιτητών από το Υπουργείο Παιδείας, φέτος οι φοιτητές είναι κατά 62% λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι. Από τα 1.000 άτομα που πέρασαν στο ΤΕΙ, στην πόλη της Κοζάνης, δεν ξέρουμε τελικά πόσοι είναι αυτοί που θα έρθουν να εγγραφούν. Αντίστοιχα, στο Πανεπιστήμιο εισήχθησαν 106 φοιτητές».

 

Η πόλη έχει ξεχάσει «ανεπιστρεπτί» τις εποχές που οι εισακτέοι ήταν χιλιάδες και δινόταν κατά κάποιον τρόπο μια «μάχη» από τους φοιτητές και τους γονείς τους για την εξεύρεση της κατάλληλης στέγης. Τώρα, υπάρχει, σύμφωνα με τον ίδιο, επάρκεια σπιτιών και καλών μάλιστα σπιτιών, σε σημείο που οι ενοικιαστές είναι απαιτητικοί και θέλουν να νοικιάζουν τα σπίτια ακόμη πιο φθηνά από ότι είναι σήμερα. «Η κατάσταση αυτή αδίκησε και αδικεί την πόλη της Κοζάνης. η προσφορά σε σχέση με τις τιμές δεν είναι ανταποδοτική», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος. «Όσο λιγότεροι έρθουν τόσο περισσότερα σπίτια μένουν ελεύθερα. Αυτό είναι εις βάρος του ιδιοκτήτη, και όχι μόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά λέγοντας πως είναι πολλά τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα

 

Ως είθισται, οι φοιτητές επιλέγουν κατά κύριο λόγο μικρά στούντιο ή γκαρσονιέρες για να νοικιάσουν, ωστόσο δεν λείπουν και αυτοί που επιλέγουν τελικά δυάρια. Σε ό,τι αφορά τις τιμές, αυτές κυμαίνονται από 150 ευρώ μέχρι και 280 ευρώ. Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με το αν το διαμέρισμα είναι επιπλωμένο, τα έτη κατασκευής, τις παροχές. Δεν υπάρχει κάποια περιοχή της Κοζάνης που να επιλέγεται περισσότερο από τους φοιτητές, εκτός από το κέντρο, αφού νοικιάζονται διάσπαρτα διαμερίσματα σε όλη την πόλη.

 

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου επιλέγουν συνήθως διαμερίσματα κοντά στη σχολή τους και οι φοιτητές του ΤΕΙ ζητούν να είναι κοντά η στάση του λεωφορείου. Οι φοιτητές που θα έρθουν τώρα στην Κοζάνη και θα ψάξουν για σπίτι να νοικιάσουν, θα έχουν πολλές επιλογές, αφού τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα είναι πολλά και στις τιμές υπάρχουν διακυμάνσεις.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: