Σήμερα οι επισκέψεις Παπακωνσταντίνου και Ζερβού

By on 08/09/2011
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΣοβαρές εξελίξεις και ανακοινώσεις επί ενεργειακών θεμάτων και για το ενεργειακό μέλλον της περιοχής, αναμένονται σήμερα και αύριο, καθώς φτάνουν στο λεκανοπέδιο ο Yπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός.

 

Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

Ο πρώτος θα προεδρεύσει σε σύσκεψη στις 2 το μεσημέρι στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο δεύτερος συγκαλεί το Δ.Σ. της ΔΕΗ, το οποίο συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι στο Εκθεσιακό Κέντρο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.

 

Εξελίξεις αναμένονται και από τον συνδικαλιστικό χώρο, αφού χθες το απόγευμα συνεδρίαζε στην Πτολεμαΐδα το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ, ενώ ο Σπάρτακος οργανώνει διήμερο για την ενέργεια και τη ΔΕΗ, σήμερα και αύριο στη Σχολή Ορυχείων.

 

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου με επιστολή στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας ζήτησε συνάντηση με φορείς της περιοχής, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε ο Γ. Δακής.

 

Ειδικότερα σημειώνει:
«Εν’ όψει της επίσκεψής μου στη Βόρεια Ελλάδα θα ήθελα να συναντηθώ μαζί σας και με τους δημάρχους όλων των δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Πέμπτη 8/9 και ώρα 14:00 στα γραφεία της Περιφέρειας.
Στη σύσκεψη αυτή θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διάφορα θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας, ένταξης έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα περιβάλλοντος και άλλα ζητήματα αρμοδιότητας του ΥΠΕΚΑ.
Αναμένοντας την θετική σας ανταπόκριση…».

 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας πράγματι συγκάλεσε σύσκεψη την προαναφερόμενη ημέρα και ώρα, στην αίθουσα Μ. Αλέξανδρος, υπό τον Γ. Παπακωνσταντίνου, με θέματα: Περιβάλλον, Ενέργεια, ένταξη έργων στο πρόγραμμα περιβάλλοντος και άλλα ζητήματα.

 

Την πρόσκληση απευθύνει στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, στους τέσσερις αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, στους τρεις θεματικούς αντιπεριφερειάρχες και στον Εκτελεστικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και στους 12 δημάρχους της περιφέρειας.

 

Πέραν της προαναφερόμενης επίσημης εκδήλωσης, δεν είναι ακόμη γνωστό αν ο ΥΠΕΚΑ θα έχει άλλες δραστηριότητες και επαφές στην περιοχή. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη ότι μέχρι χτες δεν είχε απαντήσει στον Σπάρτακο, αν θα συμμετάσχει στο διήμερο εκδηλώσεων σήμερα και αύριο.

 

Πάντως, να σημειωθεί ότι μέχρι χθες  στους συνδικαλιστικούς κύκλους υπήρχαν δύο απόψεις για την «υποδοχή» του κ. Παπακωνσταντίνου στην περιοχή. Συνδικαλιστές προσκείμενοι σε σωματεία που ελέγχονται από τη ΔΑΚΕ, υποστήριζαν ότι χρειάζεται μία «θερμή υποδοχή» του Υπουργού που «ξεπουλά της ΔΕΗ», ενώ πιο «συγκρατημένοι» ήταν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ. Το βέβαιο είναι ότι το θέμα για «θερμή υποδοχή» του υπουργού από την ίδια τη ΓΕΝΟΠ, επρόκειτο να θέσουν χτες το απόγευμα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας, ενώ θα συνεδρίαζε και η ΔΑΚΕ Λιγνιτικού Κέντρου με το ίδιο θέμα.

 

Στο μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ, σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα της άμεσης εκκένωσης της Μαυροπηγής, οι μετεγκαταστάσεις και οι απαλλοτριώσεις της Ακρινής. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται απόφαση, με την οποία η ΔΕΗ θα προκαταβάλλει το 50% της αξίας των σπιτιών, για τη μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί με την τελική απόφαση των δικαστηρίων.

 

Ο Αρθούρος Ζερβός θα έχει απόψε διάφορες συναντήσεις στο ξενοδοχείο «ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ», ενώ αύριο θα επισκεφτεί το οικόπεδο που θα κατασκευαστεί η 5η μονάδα της Πτολεμαΐδας, τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και τον ΥΗΣ Σφηκιάς.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: