Περιφέρειες:Ευρωπαϊκή βοήθεια για το ΕΣΠΑ

By on 06/09/2011

ΕΣΠΑΗ πορεία του ΕΣΠΑ, το προβλήματα που παρουσιάζονται όσον αφορά στην απορροφητικότητά του, αλλά και οι προοπτικές εξέλιξής του θα βρεθούν στο επίκεντρο των τριήμερων συναντήσεων εργασίας  για το ΕΣΠΑ, που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, από 19-21 Σεπτεμβρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

 

Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι 13 περιφερειάρχες της χώρας, οι οποίοι και θα έχουν ξεχωριστές συναντήσεις, με τον αρμόδιο επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Γιοχάνες Χαν, τον ιθύνοντα νου αυτής της πρωτοβουλίας, όπου και θα τον ενημερώσουν για την πορεία των επιχειρησιακών προγραμμάτων, σε σχέση με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της κάθε περιφέρειας, ενώ θα του παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για την αναπτυξιακή δυνατότητα της κάθε περιφέρειας, προκειμένου να επιτευχθεί η επιτυχής υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών.

 

Θέματα συζήτησης- Κατάσταση προγραμμάτων:

 

Α) Τι έχει γίνει σήμερα, τι σχεδιάζεται να γίνει, πού υπάρχουν τα μεγαλύτερα εμπόδια και ποιες συγκεκριμένες δράσεις προκύπτουν από αυτό το γεγονός.

 

Β) Πού βρίσκεται η κάθε περιφέρεια , σε σχέση με τα ανενεργά έργα και τις «νεκρές» εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων.

 

– Προσδιορισμός εντός μιας περιφέρειας ή και εντός του περιφερειακού προγράμματος των σημαντικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων, δηλαδή τι συμπεράσματα προκύπτουν για περαιτέρω δράσεις.

– Ποιες διοικητικές ανάγκες προκύπτουν από τη συζήτηση κατά τη συνάντηση εργασίας. Για παράδειγμα, ποια νομοθετικά μέτρα πρέπει να ληφθούν…

– Πώς και με ποια κριτήρια θα μπορούσε να υποστηριχθεί ακόμη περαιτέρω η αναπτυξιακή προσπάθεια των περιφερειών.

– Πώς και με ποια μέτρα θα μπορούσε να επιταχυνθεί ακόμη περαιτέρω η υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της κάθε περιφέρειας.

Πρόγραμμα συναντήσεων

 

Η διάρκεια των συναντήσεων με τον επίτροπο Χαν θα είναι 45 λεπτά και θα γίνει την πρώτη ημέρα, τη Δευτέρα 19/9.

 

09:30-10:15 ΠΕΠ Αττικής

10:15-12:30 ΠΕΠ Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου

12:30-14:45 ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων

15:30-17:45 ΠΕΠ Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

17:45-20:00 ΠΕΠ Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: