Αργοσβήνουν τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής- Νέα μεγάλη βουτιά στο τζίρο στις εκπτώσεις

By on 02/09/2011

 

EMΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ35% η πτώση του τζίρου στην Κοζάνη- 20% στην Πτολεμαϊδα

 

“Πρωταθλήτρια” η Φλώρινα με πτώση  έως και 60%

 

Μεγάλη μείωση σε σχέση με πέρυσι στο τζίρο των εμπορικών καταστημάτων στο Ν. Κοζάνης, αλλά και σε όλη  τη Δυτική Μακεδονία δείχνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

 

Πηγή:ο Χρόνος

 

Συγκεκριμένα σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την πορεία της εμπορικής δραστηριότητας  σε 84 πόλεις  της Ελλάδας το διάστημα το θερινών εκπτώσεων, τα στοιχεία για την περιοχή είναι αποκαρδιωτικά, αφού η πτώση είναι κατά πολύ μεγαλύτερη του πανελλήνιου μέσου όρου που έφθασε το 25% .

 

Στην Κοζάνη η πτώση του τζίρου φτάνει το 35%, ενώ στην Πτολεμαϊδα το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το 20%.

 

Στις υπόλοιπες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, στην Καστοριά η πτώση φθάνει το 25-40%, στα Γρεβενά το 50% ενώ “πρωταθλήτρια” αναδεικνύεται η Φλώρινα με πτώση του τζίρου να φθάνει έως και το 60%.

 

Σε πανελλαδικό επίπεδο σημαντική πτώση του τζίρου κατέγραψαν όλοι οι κλάδοι του εμπορίου φέτος το καλοκαίρι σε σύγκριση με πέρυσι και συγκεκριμένα:
– έπιπλα, οικιακός εξοπλισμός και ηλεκτρικά είδη -14%
– καλλυντικά, φαρμακευτικά -13%
– ένδυση, υπόδηση  -10%
– βιβλία, χαρτικά είδη -10%.

 

Η μείωση του τζίρου στις θερινές εκπτώσεις είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας τριετίας, αφού ανέρχεται στο -25%,  σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή μείωση που δεν ξεπέρασε το -15%, ενώ το 2009 ο αντίστοιχος μέσος όρος κατέγραψε  μείωση -20%.

2 Comments

  1. τοξοτινα

    02/09/2011 at 18:50

    η φλώρινα υποφέρει γιατί οι πολίτες πηγαίνουν στα σκόπια και ψωνίζουν……….. πέρα από την κρίση, που υπάρχει….

  2. mmingos

    03/09/2011 at 14:57

    Πάντως και στην Κοζάνη είναι αισθητό το κλείσιμο των καταστημάτων. Αν ρίξει μια ματιά κανείς στην Τράντα, νομίζω το 1/3 των καταστημάτων εκεί έχουν κλείσει… Πάρα πολλές είναι και οι μετακινήσεις καταστημάτων, ακόμα και μεγάλων ονομάτων, λόγω αδυναμίας συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες που δεν δέχονται μειώσεις ενοικίων.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: