Συνάντηση του Δημάρχου Κοζάνης με τους κατοίκους της Ακρινής-Τα αποτελέσματα της συνάντησης με τους υπεύθυνους της ΔΕΗ

By on 01/09/2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΛΟΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΝΗΣτην τοπική κοινότητα Ακρινής της Δημοτικής Ενότητας Ελλησπόντου βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 31 Αυγούστου 2011 ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, ο Αντιδήμαρχος της περιοχής, κ. Νίκος Θεοδωρίδης, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στάθης Τσανακτσίδης, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο, κ. Παύλο Πουτογλίδη,  και κατοίκους του χωριού.

 

Βασικός στόχος της εν λόγω συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τα αποτελέσματα της συζήτησης που είχε προηγηθεί με τους υπεύθυνους της ΔΕΗ για το ζήτημα των κατολισθήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή, καθώς και για το ζήτημα των αποθέσεων που ολοένα και πλησιάζουν τις κτηνοτροφικές μονάδες που βρίσκονται εκεί.

Η πρόταση της ΔΕΗ, περιλαμβάνει την αποζημίωση των κατοίκων που είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν τις εκτάσεις τους στην επιχείρηση συναινετικά, ενώ για όσους ιδιοκτήτες που δεν αποδέχονται αυτή τη λύση θα κινηθεί η διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.

 

Ο Δήμαρχος Κοζάνης με τη σειρά του τόνισε πως μείζον ζήτημα για τον δήμο αποτελεί η ασφάλεια των κατοίκων και η ποιότητα ζωής τους δίπλα στις αποθέσεις, ενώ σημαντική είναι και η εξασφάλιση αποζημίωσης για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Κλείνοντας ο κ. Μαλούτας επεσήμανε πως ο Δήμος Κοζάνης στηρίζει των αγώνα των κατοίκων και θα σταθεί αρωγός στην κοινή τους αυτή διεκδίκηση.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: