Νέες περιβαλλοντικές υπερβάσεις από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ

By on 09/08/2011
ΔΕΗ- ΡΥΠΑΝΣΗΤον ανήφορο πήραν πάλι χθες, Δευτέρα, οι δείκτες των μετρητών της ποιότητας του αέρα που έχουν εγκατεστημένους στην περιοχή τόσο η ίδια η ΔΕΗ όσο και το Κέντρο Περιβάλλοντος (ΚΕ.ΠΕ.) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

 

Συγκεκριμένα, στο κόκκινο ήταν χθες στις 4 το απόγευμα ο δείκτης ρύπανσης στο σταθμό μέτρησης της ΔΕΗ στους Αναργύρους Φλώρινας.

 

Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

Συγκεκριμένα σε μια κλίμακα από το 0 έως το 10 έδειχνε 8/10, ενώ στο πορτοκαλί, σε κατάσταση δηλαδή συναγερμού βρισκόταν την ίδια ώρα ο δείκτης ρύπανσης στον Οικισμό της ΔΕΗ, λίγο έξω από την Πτολεμαΐδα όπου έδειχνε 6/10.
Ο λόγος, οι σκαπτικές δραστηριότητες στα ορυχεία της ΔΕΗ που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που άρχισαν να επικρατούν από χθες και στην περιοχή μας και την άπνοια δημιουργούν ένα ιδιότυπο ‘θερμοκήπιο’ αιρούμενων σωματιδίων και κάνουν αποπνικτική την ατμόσφαιρα στην περιοχή, με συνέπεια την πρόκληση έντονης δυσφορίας, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο πληθυσμό.

 

Όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τα δεδομένα της ποιότητας της ατμόσφαιρας στο ενεργειακό λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική σελίδα του ΚΕ.ΠΕ. στην ιστοσελίδα: https://kepe.air-quality.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: