Πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

By on 07/08/2011

ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΑπό τη Διοίκηση του “Μαμάτσειου” Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησε το ‘‘Πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας’’, σε επιλεγμένα Κ.Υ. της χώρας, στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Καρκίνο, του Υπουργείου Υγείας.

 

 

Πηγή:Πτολεμαίος

 

Στην πρώτη φάση του προγράμματος, που υλοποιείται στα Κέντρα Υγείας Σιάτιστας και Τσοτυλίου, αρμοδιότητας του Νοσοκομείου μας, προβλέπεται η δωρεάν εξέταση γυναικών μεταξύ 25 και 65 ετών. Ο αριθμός των εξετάσεων που θα διενεργούνται είναι συγκεκριμένος για κάθε Κ.Υ. βάση του συνολικού σχεδιασμού και ορίζεται σε 50 μηνιαίως.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο στον οποίο υπάγεται το κάθε Κ.Υ. αντίστοιχα και έχει άμεσο στόχο την αύξηση του αριθμού γυναικών με μειωμένη πρόσβαση λόγω γεωγραφικών, κοινωνικών, οικονομικών και άλλων φραγμών, που εξετάζονται για τον παραπάνω καρκίνο. Αφορά τον ημιαστικό και αγροτικό γυναικείο πληθυσμό και θα διαρκέσει μέχρι το 2015.

Το εν λόγω πρόγραμμα είναι ιδιαίτερης σημασίας, καθώς, εκτός από την άμεση συμβολή του στην προάσπιση της υγείας του πληθυσμού, σηματοδοτεί και την ανάδειξη της πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης σε βασική προτεραιότητα της πολιτικής της υγείας, για το λόγο αυτό αναμένεται να το αγκαλιάσει ο κόσμος της περιοχής μας.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: