‘‘Μάστιγα’’ τα αδέσποτα στην Εορδαία-Εισαγγελική παρέμβαση ζητούν οι κάτοικοι

By on 23/07/2011
ΑΔΕΣΠΟΤΑΠεριστατικά επιθέσεων αδέσποτων σκύλων καταγγέλλουν κάτοικοι του Τομέα B’ στην Πτολεμαΐδα, οι οποίοι με επιστολή τους κάνουν λόγο για την ανάγκη εισαγγελικής παρέμβασης, ενώ απειλούν με δικαστική προσφυγή εναντίον του δήμου Εορδαίας, καθώς, όπως υποστηρίζουν, παρότι έχουν ενημερωθεί επανειλημμένα τις τελευταίες 50 μέρες οι αρμόδιοι (δήμος, Εισαγγελέας, Αστυνομία) «δεν επέδειξαν, δυστυχώς έως σήμερα, την παραμικρή ευαισθησία να περιμαζέψουν τα σκυλιά από κατοικημένες περιοχές (και συγκεκριμένα από τη γειτονιά μας) και να τα απομακρύνουν εκτός της πόλης της Πτολεμαΐδας».

 

Πηγή:Πτολεμαίος

Ειδικότερα, κάτοικοι του Τομέα Β’ (Βόρεια της Λαϊκής Αγοράς- περιοχής “Κέπτσε”) μιλούν για «αγέλες 8-10 μεγαλόσωμων σκύλων» που σκορπούν πανικό στους κατοίκους της περιοχής και ειδικότερα στα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους και επισημαίνουν ότι «είναι θέμα χρόνου να υπάρξει κάποιο σοβαρό περιστατικό βίας ενός μεγαλόσωμου αδέσποτου εναντίον κάποιου μικρού παιδιού ή γυναίκας ή ηλικιωμένου δημότη της Πτολεμαΐδας».

 

Δεν διστάζουν να τα βάλουν μάλιστα και με τους φιλόζωους της Πτολεμαΐδας και προειδοποιούν ότι εάν δεν υπάρξει άμεσα παρέμβαση για να περιοριστεί το φαινόμενο θα προβούν σε ακραίες ενέργειες, αναφέροντας ενδεικτικά τα εξής:
Θα φορτώσουν όλα τα αδέσποτα και θα τα φέρουν στα σπίτια των αντιδημάρχων και της δημάρχου, αλλά και στα σπίτια των φιλόζωων «που δικαίως ανησυχούν για τα αδέσποτα, αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι τους ενδιαφέρουν περισσότερο τα αδέσποτα από τα παιδάκια του κόσμου».

 

Προειδοποιούν ακόμη ότι θα «κινηθούμε και ποινικά κατά προσώπων που απαρτίζουν τον σημερινό δήμο Εορδαίας και ευθύνονται, με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εις βάρος των πολιτών της Πτολεμαΐδας».

 

Παράλληλα κηρύσσουν πόλεμο σε δήθεν ‘φιλόζωους’ που πετούν ωμό κρέας στα αδέσποτα, τονίζοντας ότι δεν θα βρεθούν απλά αντιμέτωποι με τους ελληνικούς νόμους αλλά θα εισπράξουν και τη «αντίδραση όλων των πατεράδων της γειτονιάς».

 

Την ενόχλησή του για την επιστολή αυτή εξέφρασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Εορδαίας, Απόστολος Χατζόπουλος, διότι όπως δήλωσε στον «Π», με το που πληροφορήθηκε ο δήμος τις επιθέσεις αδέσποτων στη συγκεκριμένη περιοχή περισυνέλλεξε τους αδέσποτους σκύλους, οι οποίοι φιλοξενούνται πλέον στο δημοτικό κυνοκομείο, που λειτουργεί όμως άτυπα καθώς δεν διαθέτει τη σχετική άδεια.

 

Επισήμανε μάλιστα ότι παρά τα προβλήματα, έλλειψη δηλαδή άδειας αλλά και προσωπικού και για τη λειτουργία του κυνοκομείου, καθώς υπάρχει μόνο ένας δημοτικός υπάλληλος, το κυνοκομείο φιλοξενεί αυτή τη στιγμή γύρω στα 150 αδέσποτα, αφού καθημερινά ο υπάλληλος που έχει επιφορτιστεί με την περισυλλογή τους κάνει εξορμήσεις σε οικισμούς της Δυτικής και Ανατολικής Εορδαίας, ακόμα και σε γειτονικούς οικισμούς του νομού Φλώρινας.

 

Παράλληλα όμως εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι πληθαίνουν αντί να μειώνονται τα αδέσποτα «βλέπω καθημερινά στην πόλη νέα αδέσποτα», είπε, γεγονός που αποδίδει στην «εισαγωγή» αδέσποτων από γειτονικές περιοχές, ζήτημα άλλωστε για το οποίο όπως δήλωσε προέβη και σε καταγγελία στην αστυνομία.

 

Σημείωσε δε ότι επειδή με το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα ενδέχεται να κλείσουν τα κυνοκομεία, γίνονται ενέργειες από τη Δήμαρχο Εορδαίας, Π. Βρυζίδου, για την υπογραφή σύμβασης με κτηνίατρο προκειμένου να γίνεται στείρωση των αδέσποτων, αφού είναι ο μόνος τρόπος να μειωθούν στο εγγύς μέλλον, ενώ εξέφρασε και δημόσια τις ευχαριστίες του προς τα μέλη του «Φιλοζωικού Σωματείου Πτολεμαΐδας» για την πολύτιμη συνδρομή τους στη φροντίδα των αδέσποτων του κυνοκομείου.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: