Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά από την Κάτω Κώμη έως τη λίμνη

By on 21/07/2011

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΚΩΜΗΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η νέα πυρκαγιά, που ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι από την Κάτω Κώμη και με τη συνδρομή του αέρα πλησιάζει προς τη λίμνη, καλύπτοντας μια τεράστια έκταση.

Χαρακτηριστικό της φωτιάς τα πολλά μέτωπα, καθώς μετρήσαμε περισσότερα από 10 σε μία ακτίνα μεγαλύτερη των 10χιλ.

 

Πηγή:ο Χρόνος

 

Η φωτιά, όπως φαίνεται, ξεκίνησε από την καύση καλαμιών στην Κάτω Κώμη και μάλιστα φαίνεται πως αυτό έγινε σε περισσότερα από ένα αγροτεμάχια και αμέσως έσπασε σε πολλά μέτωπα.

Προς στιγμή κινδύνεψε το εξωκκλήσι της Αγίας Τριάδας, το οποίο όμως σώθηκε χάρις στην παρουσία των ανθρώπων της περιοχής, που ρίχτηκαν στη φωτιά με λάστιχα και κλαδιά.

Oπως προαναφέραμε η πυρκαγιά έχει ακτίνα πολλών χιλιομέτρων με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν κάπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις   και έτσι η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα σε πολλά σημεία.

Μοναδικό ευτύχημα πως έως τώρα στην περιοχή που κάηκε δεν υπάρχουν οικίες ή αποθήκες, χωρίς όμως κανείς να μπορεί να κάνει προβλέψεις για την εξέλιξη της.

One Comment

  1. sinti

    22/07/2011 at 02:53

    Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή Κοντοβούνι του νομού Κοζάνης. Μέχρι στιγμής οι φλόγες έχουν κάνει στάχτη 700 στρέμματα με υπολείμματα καλλιεργειών.

    Στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 22μελές πεζοπόρο τμήμα, δύο βυτιοφόρα ΟΤΑ και 2 σκαπτικά μηχανήματα.

    Πηγή:newsbomb

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: