Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου ενέκρινε την εγκατάσταση υδροστρόβιλου στο φράγμα Σισανίου

By on 16/07/2011

 

ΦΡΑΓΜΑ ΣΙΣΑΝΙΟΥΟμόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο  Βοΐου αποφάσισε την έγκριση  της εγκατάστασης υδροστρόβιλου στο Φράγμα Σισανίου, καθώς και την διέλευση των δικτύων του νέου αρδευτικού από τα κτήματα του  Σισανίου.

 

Τα παραπάνω αποτέλεσαν τα σημαντικότερα θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου  Βοΐου, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου της Σιάτιστας.
Πηγή:tharos.gr

 

Η Δήμαρχος Παναγιώτα Ορφανίδου μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών και συγκεκριμένα την δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα παρέχει η λειτουργία το υδροστρόβιλου στο φράγμα του Σισανίου συμβάλλοντας έτσι στην οικονομικότερη χρήση των νερών του φράγματος για την άρδευση των φασολοκαλλιεργειών στο Σισάνι.

 

Στο ίδιο μήκος και οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.  Οι κύριοι Γιάννης Ζευκλής, Δημήτρης Λαμπρόπουλος και Μιχάλης Καραπατζιάς, υπερψήφισαν το θέμα αναφέρθηκαν  στις δυνατότητες που παρέχει συνολικά το αρδευτικό  Σισανίου στην ανάπτυξη της παραγωγής του φασολιού, ενώ συνέστησαν ταυτόχρονα στη Δημοτική Αρχή να ελέγχει τους προϋπολογισμούς των διαφόρων έργων του Δήμου ώστε να μην είναι «παραφουσκωμένοι».

 

Σημαντική επίσης ήταν η τοποθέτηση του  Παναγιώτη Περπερή ο οποίος καταθέτοντας και την εμπειρία ως πρόεδρος του ΤΟΕΒ Καλονερίου – Ερατύρας επισήμανε το σημαντικό όφελος που θα προσφέρει η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στους παραγωγούς του Σισανίου, αφού θα ισοσκελίζονται τα έξοδα κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος του αρδευτικού δικτύου.

 

Να επισημάνουμε ότι ο προϋπολογισμός του κόστους εγκατάστασης του υδροστρόβιλου ανέρχεται στις 500.000 ευρώ ενώ με την  μετασκευή και λειτουργία του νέου υδρευτικού

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: