Πρώτη μέρα των εκπτώσεων χθες – Μικρή η κίνηση στα καταστήματα

By on 16/07/2011
EKΠΤΩΣΕΙΣΑισιόδοξοι οι έμποροι της Κoζάνης

 

Ξεκίνησαν χθες, Παρασκευή 15 Ιουλίου, οι θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα της Κοζάνης  και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου.

 

Οι έμποροι φέτος υπόσχονται εξαιρετικά υψηλές εκπτώσεις που θα φτάσουν στο μεγαλύτερο επίπεδό τους, ωστόσο οι καταναλωτές εμφανίζονται ακόμη διστακτικοί, κάνοντας «ανιχνευτικές» βόλτες στην αγορά, κυρίως σε ότι αφορά την αγορά ειδών ένδυσης και υπόδησης.

 

Πηγή:Πρωινός Λόγος

 

Οι θερινές εκπτώσεις μπορεί να ξεκίνησαν επίσημα την Παρασκευή, ωστόσο πολλά καταστήματα έχουν προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες σε μειώσεις τιμών, προσφορές ή ακόμη και σε προκρατήσεις προϊόντων. Οι έμποροι είναι διστακτικοί μεν αλλά αισιόδοξοι ότι η αγορά θα κινηθεί τις ημέρες αυτές και πως ο κόσμος παρά την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες θα επωφεληθεί τις χαμηλές τιμές για να αγοράσει ό,τι του είναι απαραίτητο.

 

Η κίνηση εμφανίζεται μέχρι στιγμής συγκροτημένη και σε αυτό σίγουρα συνετέλεσαν και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών.

 

Η Σίλλη Κουκουλοπούλου, έμπορος στην Κοζάνη, εμφανίστηκε αισιόδοξη, επεσήμανε πως τα καταστήματα χθες κινήθηκαν και ο κόσμος έδειξε ενδιαφέρον, και σημείωσε ότι: «Ο κόσμος έδειξε ένα ενδιαφέρον σήμερα, πρώτη ημέρα των εκπτώσεων, αλλά και χθες και τις προηγούμενες ημέρες. Υπάρχει μια κίνηση στα καταστήματα τις τελευταίες ημέρες, ο κόσμος ζητούσε έκπτωση, για αυτό και υπάρχει μια μεγαλύτερη κινητικότητα στην αγορά απ’ ότι τις άλλες ημέρες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η αγορά της Κοζάνης θα κινηθεί αυτές τις ημέρες και πρέπει να πούμε το εξής: Η ζωή δεν σταματάει,  ο κόσμος χρειάζεται πράγματα. Και κάποια είδη που ήθελε να προμηθευτεί ίσως περίμενε τις εκπτώσεις για να τα αγοράσει. Ίσως καθυστερούσε να αγοράσει κάποια πράγματα περιμένοντας καλύτερες τιμές». Η ίδια εκτίμησε πως η αγορά της Κοζάνης και τα καταστήματα γενικότερα θα κάνουν μεγάλες εκπτώσεις προς το καταναλωτικό κοινό, λέγοντας μάλιστα πως «εμείς ξεκινούμε με έκπτωση 30% στα εμπορεύματά μας και σε κάποια είδη φτάνουν και στο 50%».

 

Από την πλευρά του ο Σάκης Δραγατσίκας, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης επεσήμανε πως «σήμερα για πρώτη ημέρα των εκπτώσεων υπήρχε  μια σχετική κίνηση στα καταστήματα. Θα δείξει, ωστόσο, πως θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες. Μακάρι τα πράγματα να πάνε λίγο καλύτερα». Όσο για τις εκπτώσεις, επεσήμανε πως θα γίνουν σε πολύ υψηλά ποσοστά, που ξεκινούν από 20-30% και φτάνουν μέχρι και 70%. «Γίνονται πραγματικές εκπτώσεις σε όλα τα καταστήματα. Οι τιμές είναι αναγραφόμενες, διπλές σε όλες τις βιτρίνες. Τα μαγαζιά βάζουν και τις διαφημιστικές πινακίδες τους και ελπίζω ότι θα πάμε πολύ καλύτερα», σημείωσε. Τέλος, επεσήμανε ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί, αφού «είναι ευκαιρία να αποκτήσει πράγματα σε πολύ χαμηλότερες τιμές».

 

Σε θετικότερο κλίμα κυμάνθηκε ο Γιάννης Γκατζόφλιας, έμπορος και μέλος της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης αλλά και της ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία). Επεσήμανε πως ο κόσμος βγήκε να ψωνίσει στα καταστήματα, περισσότερο από το προηγούμενοι διάστημα και παράλληλα τόνισε ότι: «Τον θεσμό των εκπτώσεων εδώ και χρόνια προσπαθούν κάποια πολυκαταστήματα να τον φθείρουν αλλά δεν φθείρεται. Η μεγάλη πλειοψηφία περιμένει τις εκπτώσεις και ξέρει ότι τα καλά μαγαζιά, τα σωστά μαγαζιά δίνουν τα καλά προϊόντα  σε πολύ καλές τιμές».

 

Μάλιστα και από τη θέση του ως μέλος της επιτροπής Λιανεμπορίου της ΕΣΕΕ, ο κ. Γκατζόφλιας επεσήμανε πως θα συζητηθεί έντονα να θέμα των εκπτώσεων και των «προσφορών» που προηγούνται, παρανόμων σε πολλές περιπτώσεις, ακυρώνοντας έτσι ουσιαστικά τον θεσμό των εκπτώσεων στην πράξη. Τέλος, ο ίδιος εκτίμησε πως η αγορά θα κινηθεί όλο το διάστημα των εκπτώσεων και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να κάνει συμφέρουσες αγορές σε χαμηλές τιμές.

 

Η εμπορική κίνηση στα καταστήματα αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες, αφού τα πρώτα μηνύματα από τον κόσμο της Κοζάνης που βρέθηκε την πρώτη ημέρα των εκπτώσεων στα μαγαζιά, έδειξε πως αρκετοί πρώτα θα κάνουν έρευνα αγοράς και

μετά θα ψωνίσουν.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: