Στρατόπεδα, γενικό πολεοδομικό και νοσοκομείο Κοζάνης στην ατζέντα του Δημάρχου κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα

By on 15/07/2011
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΛΟΥΤΑ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑΣτο Υπουργείο Άμυνας:

 

Με τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη παρουσία και του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Κουκουλόπουλου, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, την Τετάρτη 13 Ιουλίου στην Αθήνα, όπου και συζήτησε διεξοδικά την αξιοποίηση των χώρων των στρατοπέδων.

 

Ο Υπουργός τόνισε την πρόθεση του Υπουργείου να απελευθερώσει χώρους τους οποίους δεν χρησιμοποιεί ο στρατός όπως έπραξε με το στρατόπεδο Ρωμανέλη.

 

Ο Δήμαρχος Κοζάνης αφού ευχαρίστησε τον υπουργό για την επαναπόδωση του εν λόγω στρατοπέδου, ανέλυσε στον κ. Μπεγλίτη τις απόψεις του Δήμου για την χρήση των λοιπών χώρων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου, με αιχμή τον χώρο απέναντι από το νέο αστυνομικό μέγαρο, ο οποίος κρίνεται απαραίτητος για την λειτουργία του νέου κτιρίου της αστυνομίας (δείτε το video: https://www.vimeo.com/26420843), ενώ έθεσε και το θέμα της απόδοσης μέρους του χώρου του ψηλού Αϊλια που καταλαμβάνουν οι κεραίες του στρατού και εκκρεμεί στο ΥΕΘΑ.

 

Ο κ. Μαλούτας προσκάλεσε τον Υπουργό στην Κοζάνη για να δει από κοντά την κατάσταση και να αποκτήσει σαφή εικόνα, και εκείνος με τη σειρά του αποδέχτηκε την πρόταση, προγραμματίζοντας την επίσκεψή του στα τέλη του Αυγούστου.

 

Στο ΥΠΕΚΑ:

 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχο Κοζάνης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Νίκο Σηφουνάκη, καθώς και υπηρεσιακά ατελέχη του υπουργείου.

 

Η συνάντηση είχε ως βασικό άξονα τα  πολεοδομικά ζητήματα, με τη συζήτηση να επεκτείνεται στα προβλήματα που ανακύπτουν στις επεκτάσεις σχεδίων σε ζώνες οικιστικού ελέγχου, καθώς και στο ζήτημα της απεμπλοκής του πολεοδομικού σχεδίου. Ο υπουργός αναγνώρισε τα υφιστάμενα προβλήματα, ανέλυσε τις δυνατότητες που παρέχονται και εξέφρασε την βούλησή του στα υπηρεσιακά στελέχη για την άμεση συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης, με στόχο την άμεση επίλυση των ζητημάτων.

 

Στο Υπουργείο Υγείας:

 

Τέλος ο κ. Μαλούτας επισκέφθηκε το Υπουργείο Υγείας και εξέτασε με τον γενικό γραμματέα κ. Κατριβάνο και υπηρεσιακούς παράγοντες όλες τις πτυχές που συνθέτουν το πρόβλημα της υγείας στην περιοχή, και κυρίως τις κινήσεις οι οποίες είναι απαραίτητες για να αποκτήσει ωριμότητα το νέο νοσοκομείο Κοζάνης.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: