Αποφάσεις Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

By on 13/07/2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΑναβλήθηκε στη  συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η συζήτηση για τη γνωμοδότηση  επί των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  του έργου «εγκατάσταση αιολικών πάρκων στον Μπούρινο».

 

Ένα θέμα που αναμένονταν με ενδιαφέρον, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις από κατοίκους της  Σιάτιστας, που θεωρούν ότι το συγκεκριμένο έργο θα επιφέρει οριστικές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής.
Πηγή:ΕΡΑ

 

Εν τω μεταξύ την πρόταση του συνδυασμού του, για συγχώνευση των τεσσάρων αναπτυξιακών εταιριών της Δυτικής Μακεδονίας, κατέθεσε στο συμβούλιο ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Ευάγγελος Σημανδράκος, με τη μορφή ερώτησης.

 

Απαντώντας ο περιφερειάρχης, Γιώργος Δακής, είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει σε βάθος χρόνου και πως με τη συμμετοχή της ΑΝΚΟ στο μετοχικό κεφάλαιο των τριών άλλων εταιριών ήδη οι τέσσερις αναπτυξιακές της Δυτικής Μακεδονίας συνδέονται μεταξύ τους.

 

Στην ίδια συνεδρίαση το Σώμα ομόφωνα ενέκρινε το σχέδιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, σύμφωνα με το οποίο παραχωρείται στην περιφέρεια η εποπτεία του δικτύου των σταθμών μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που διαθέτει η ΔΕΗ.

 

Επίσης ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημα των κατοίκων του Κομάνου και του Κλείτου, να στηρίξει την προσπάθειά τους για διεκδίκηση επιδόματος κοινωνικής αποκατάστασης από τη ΔΕΗ, λόγω της μετεγκατάστασης των οικισμών τους.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: